search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:51
MENU CLOSE

Bloomberg: Έτοιμη για παραχωρήσεις στο ασφαλιστικό η Γερμανία, λόγω προσφυγικού

01.03.2016 17:51
Bloomberg: Έτοιμη για παραχωρήσεις στο ασφαλιστικό η Γερμανία, λόγω προσφυγικού - Media

 

Η Γερμανία εμφανίζεται έτοιμη να δείξει ευελιξία σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας, αναφέρει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο σημειώνει ότι η γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να βοηθήσει τη χώρα στην αντιμετώπιση του τεράστιου προσφυγικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα η Γερμανία προτίθεται να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στο ασφαλιστικό, που παραμένει σημείο τριβής μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή εξοικειωμένη με τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης.

Ενώ στο παρελθόν η Γερμανία απαιτούσε μειώσεις συντάξεων, τώρα θα ήταν ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων τα οποία θα εξασφάλιζαν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ικανοποιώντας παράλληλα και τους όρους των δανειστών.

Το ΔΝΤ επιμένει ότι το ασφαλιστικό είναι μη βιώσιμο και χρειάζεται μείωση του προνοιακού κράτους, ωστόσο την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Γερμανία δε θα σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε «λογική λύση» η οποία εξασφαλίζει βιώσιμους προϋπολογισμούς για το ελληνικό κράτος. 

Επίσημα η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και του προσφυγικού, ωστόσο οποιαδήποτε ελάφρυνση των οικονομικών απαιτήσεων θα ήταν μεγάλη βοήθεια για την Αθήνα.

Με τα κράτη της αποκαλούμενης «βαλκανικής οδού» να κλείνουν τα σύνορα το ένα μετά το άλλο, διακόπτοντας τις προσφυγικές ροές, η Μέρκελ απηύθυνε προειδοποίηση την Κυριακή, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να επικρατήσει χάος σε μια χώρα που έχει ήδη πολλά προβλήματα (σ.σ. την Ελλάδα).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:50