19/01/2019 15:43:38

Λογοτεχνικός Περίπατος: Στα χνάρια του Οδυσσέα Ελύτη

Λογοτεχνικός Περίπατος: Στα χνάρια του Οδυσσέα Ελύτη - Media

 

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Μήνας της ποίησης ο Μάρτιος, αλλά και μήνας επετειακός για τον Οδυσσέα Αλεπουδέλη, τον γνωστό σε όλους μας Οδυσσέα Ελύτη, καθώς φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τον θάνατό του, ο περίπατος οργανώνεται για να τιμήσει έναν ποιητή ιδιαίτερα αγαπημένο στους Έλληνες, αλλά και παγκοσμίως, για τη μαγεία των εικόνων του, αλλά και για το βάθος με το οποίο περιέγραψε την ομορφιά, αλλά και την πολυπλοκότητα του Ελληνικού κόσμου.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη Δεξαμενή, ένα μέρος στενά συνδεδεμένο με την παρουσία των λογοτεχνών που σύχναζαν εκεί από τις αρχές του 20ου αιώνα έως και μετά τον πόλεμο, και θα κατευθυνθεί στην οδό Σκουφά, δεύτερη στάση του περιπάτου, όπου βρίσκεται και το σπίτι στο οποίο ο Οδυσσέας Ελύτης εγκαταστάθηκε το 1962 και έζησε εκεί, με κάποια διαλείμματα, έως το τέλος της ζωής του, το 1996. Τρίτη στάση θα γίνει στην οδό Βουκουρεστίου, εκεί όπου βρισκόταν το θρυλικό καφενείο “Μπραζίλιαν”‘, στέκι του Ελύτη, αλλά και πολλών άλλων γνωστών λογοτεχνών και καλλιτεχνών, όπως ο Γιάννης Μόραλης, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι. Τέταρτη στάση θα είναι ο εκδοτικός οίκος Ίκαρος, στο Σύνταγμα, εκδότη και των δύο ελληνικών Νόμπελ, του Σεφέρη και του Ελύτη.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στο Public Συντάγματος, όπου θα έχουν την ευκαιρία, να συζητήσουν για τον Οδυσσέα Ελύτη, με τον βιβλιογράφο και ποιητή Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Οι θέσεις για τον Περίπατο έχουν ήδη συμπληρωθεί μετά από το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. Επόμενος Λογοτεχνικός Περίπατος στην Αθήνα στις 2 Απριλίου με μια διαδρομή εμπνευσμένη από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.