search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:33
MENU CLOSE

Κατάληψη στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από την ΠΕΝΕΝ – «Άθλιες οι συνθήκες εργασίας των ναυτικών»

02.03.2016 13:37
Κορωνοϊός: Κανονικά η συνέλευση της ΠΕΝΕΝ - «Τα περί απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, δεν μας αφορούν» - Media

Στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ναυτικοί προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων και τόνισε ότι δεν θα φύγουν από το σημείο, αν δεν πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Από την πλευρά τους στελέχη της ΕΕΕ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπαν ότι η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ναυτών υπέβαλε έγγραφο με τα αιτήματα και πρόκειται να υπάρξει συζήτηση επί του θέματος ωστόσο χαρακτήρισαν το γεγονός ως κάτι συνηθισμένο.

Κοντά στα γραφεία της ΕΕΕ παραμένει αστυνομική δύναμη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί καμία επέμβαση από πλευράς της αστυνομίας.

«Η μαύρη ανασφάλιστη και χαμηλόμισθη εργασία στα υπό ελληνική σημαία πλοία ξεπερνάει το 80% ενώ στην ελληνόκτητη αγγίζει το 95%», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ και προσθέτει ότι «το εφοπλιστικό κεφάλαιο, έχοντας τον έλεγχο των ΜΜΕ αλλά και πακτωλό εκατομμυρίων στην διάθεσή του, οργανώνει διάφορα φόρουμ με τη συμμετοχή της κυβέρνησης και του πολιτικού προσωπικού, στα οποία από κοινού οι συμμετέχοντες με απίστευτη θρασύτητα και προκλητικότητα ζητούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, την επέκταση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η σημερινή κατάληψη του άντρου του εφοπλιστικού κεφαλαίου αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική και επιτυχή δράση της ΠΕΝΕΝ παρά τα πρωτοφανή μέτρα περιφρούρησης που είχαν τα γραφεία της ΕΕΕ και η οποία δεν πρόκειται να έχει συμβολικό χαρακτήρα».

Τέλος κάνει λόγο για συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΝΟ, η οποία όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ θα «πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγκαταλείψει την τακτική της αδράνειας και της απραξίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:33