search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:29
MENU CLOSE

Η καρδιά του θεάτρου χτυπάει στην Καρδίτσα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1906
03-03-2016
05.03.2016 04:00
Νοσοκομείο Καρδίτσας: Τι απαντά ο Διοικητής για το έγγραφο συναίνεσης στον εμβολιασμό - Media

Όλα είναι έτοιμα για το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διοργανώνει έως τις 13 Μαρτίου η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

 

Όλα είναι έτοιμα για το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διοργανώνει έως τις 13 Μαρτίου η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας. Το φεστιβάλ, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και για μένα ήταν μια «αποκάλυψη» τα τελευταία 15 χρόνια λόγω της εκπαιδευτικού Βάσως Κοζιού, από την οποία πήρε τη σκυτάλη ο εξαίσιος ποιητής Μανώλης Στεργιόπουλος. 

Πολλές και ενδιαφέρουσες, όμως, είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν κάθε φορά το πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ακόμα καλύτερα τη μαγεία του θεάτρου (εκθέσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και άλλα).
 
Είναι μεγάλη η τιμή για μένα να συμμετέχω στην κριτική επιτροπή, μαζί με σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου και της μουσικής, όπως είναι ο Γιάννης Μόρτζος, ηθοποιός – σκηνοθέτης – καθηγητής υποκριτικής, η Λίνα Ζαρκαδούλα, σκηνοθέτις, ο Βύρωνας Φιδετζής, μαέστρος – σολίστας – μελετητής της ελληνικής μουσικής, ο Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος.
 
Ακόμα, θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο Θέατρο και τις Τέχνες αξιόλογοι καλλιτέχνες, μέσα από ειδικά αφιερώματα, με ομιλίες, προβολή video και την απονομή τιμητικής πλακέτας.
 
Το πρόγραμμα του 32ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.) έχει ως εξής:
 
Παρασκευή 4 Μαρτίου. Τελετή έναρξης – Χαιρετισμοί. Μουσική παράσταση με τίτλο «Από τη Μήδεια στη Λυσιστράτη» από την Αλίκη Καγιαλόγλου (κείμενα και χορικά από την αττική κωμωδία και την αρχαία τραγωδία).
Σάββατο 5 Μαρτίου. Διαγωνιστικό μέρος, Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Τιμητικό αφιέρωμα στην ηθοποιό Δήμητρα Χατούπη. Ομιλητής: Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος – συγγραφέας.
Κυριακή 6 Μαρτίου. Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξέλλων με το έργο «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» των Ασημάκη Γιαλαμά – Κώστα Πρετεντέρη.
Δευτέρα 7 Μαρτίου. Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου Ν. Ρεθύμνης με το έργο «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου.
Τρίτη 8 Μαρτίου. Διαγωνιστικό μέρος: Θεατρικό Εργαστήρι του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας με το έργο «Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον. Τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό, σκηνοθέτη, καθηγητή υποκριτικής Γιάννη Μόρτζο. Ομιλητής: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, συγγραφέα – δημοσιογράφος.
Τετάρτη 9 Μαρτίου. Διαγωνιστικό μέρος: Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με το έργο «Play On» του Rick Abbot. Τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου. Ομιλητής: Τίτος Πατρίκιος, ποιητής.
Πέμπτη 10 Μαρτίου. Θεατρική Ομάδα «Θεατροδότες» της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας με το έργο «Η Τρίτη Κόρη» της Κυριακής-Κορίνας Πάντου-Ζιάκου.
Παρασκευή 11 Μαρτίου. Διαγωνιστικό μέρος: Θεατρικό Εργαστήρι Συλλόγου Πελοποννησίων Λαυρεωτικής «Ο Κολοκοτρώνης» με το έργο «Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά.
Τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη. Ομιλητής: Γιάννης Μετζικώφ, σκηνογράφος, ενδυματολόγος. 
Σάββατο 12 Μαρτίου. Διαγωνιστικό μέρος: Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου (Δ. Κορινθίων) «Απόλλων» με το έργο «Ο Φονιάς» του Μήτσου Ευθυμιάδη. Τιμητικό αφιέρωμα στον συνθέτη, στιχουργό, ερμηνευτή Διονύση Τσακνή. Ομιλητής: Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης.
Κυριακή 13 Μαρτίου. Απονομή βραβείων, Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί. Μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Μουσική σε ρόλο πρωταγωνιστή» από την 15μελή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:27