17/02/2020 04:04:16

Βραζιλία: Δίωξη εναντίον του προέδρου της Βουλής για διαφθορά

Βραζιλία: Δίωξη εναντίον του προέδρου της Βουλής για διαφθορά - Media

 

Η πλειοψηφία των μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας τάχθηκε υπέρ της αποδοχής των κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος του προέδρου της κάτω Βουλής, γεγονός που σημαίνει πως ο Εντουάρντο Κούνια θα περάσει από δίκη διότι φέρεται να δωροδοκήθηκε με 5 εκατομμύρια δολάρια ώστε να εγκρίνει μια σύμβαση εκμίσθωσης δύο πλοίων-τρυπανιών από την δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras.

Η απόφαση, που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αποτελεί βαρύ πλήγμα για τον Κούνια, που παράλληλα πασχίζει να αποκρούσει το αίτημα του γενικού εισαγγελέα της Βραζιλίας να απομακρυνθεί από το αξίωμά του για παρακώλυση της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Πετρομπράς. Ο Κούνια, σκληρός αντίπαλος της προέδρου της χώρας, ενδέχεται να χάσει και την έδρα του, εάν η έρευνα της επιτροπής δεοντολογίας της κάτω Βουλής της Βραζιλίας αποφανθεί πως είπε ψέματα σχετικά με αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.