26/01/2021 07:52:42

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν εκτοξεύει πυραύλους μικρού βεληνεκούς στην Ιαπωνία! (Photos)

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν εκτοξεύει πυραύλους μικρού βεληνεκούς στην Ιαπωνία! (Photos) - Media

 

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πυραύλους μικρού βεληνεκούς στα θαλάσσια χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας, ύστερα από την ψήφιση αυστηρότερων κυρώσεών της από τον ΟΗΕ. Η Ιαπωνία ήταν από τα κράτη που ενέκριναν τις κυρώσεις.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψήφισε ομόφωνα την επιβολή κυρώσεων μετά από 7 εβδομάδες διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, τον μοναδικό σύμμαχο της Πιονγιάνγκ.

Ανάμεσα στα μέτρα είναι και η νέα απαίτηση, η οποία επιβάλλει την επιθεώρηση όλων των φορτίων που προέρχονται από την Βόρεια Κορέα ή που προορίζονται γι’ αυτήν, σε όλα τα αεροδρόμια και τους λιμένες.

Το ψήφισμα απαγορεύει και περιορίζει τις εξαγωγές άνθρακα, σιδήρου, σιδηρομεταλλεύματος και άλλων μετάλλων από την Βόρεια Κορέα. Επιπλέον, περιλαμβάνει την απαγόρευση της παροχής αεροπορικών καυσίμων, συμπεριλαμβανόμενων και των καυσίμων πυραύλων.

Η Βόρεια Κορέα κερδίζει ετησίως 710 εκατ. δολάρια από τις εξαγωγές άνθρακα και 200 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις σιδηρομεταλλεύματος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ΗΠΑ Σαμάνθα Πάουερ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.