search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:42
MENU CLOSE

To Iστορικό Μουσείο Κρήτης στο Μουσείο Μπενάκη

29.04.2011 10:12
To Iστορικό Μουσείο Κρήτης στο Μουσείο Μπενάκη - Media

Ένα σημαντικό μέρος από τους ανεκτίμητους θησαυρούς του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης μεταφέρεται στο Μουσείο Μπενάκη και εκτίθεται προς τέρψη του εν Αθήναις φιλότεχνου κοινού.

Ένα σημαντικό μέρος από τους ανεκτίμητους θησαυρούς του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης μεταφέρεται στο Μουσείο Μπενάκη και εκτίθεται προς τέρψη του εν Αθήναις φιλότεχνου κοινού. Στο Κτήριο της οδού Πειραιώς (138 & Ανδρονίκου) γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης «Ρούντο Σβαρτς, Κρήτη, 1943. Ένας ζωγράφος με τη στολή της Βέρμαχτ» τη Δευτέρα 2 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα.

Η έκθεση παρουσιάζει την όψη της Κρήτης την περίοδο της Κατοχής, μέσα από το ζωγραφικό και φωτογραφικό οδοιπορικό του Ρούντο Σβαρτς, ενός Γερμανού επιστρατευμένου από τη Βέρμαχτ, με καλλιτεχνική ευαισθησία και αγάπη για το νησί. Από το 2008 το πολύτιμο αυτό υλικό βρίσκεται στην Κρήτη, ως δωρεά των κληρονόμων του, και απαρτίζει το Αρχείο Ρούντο Σβαρτς του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Επιλογές από αυτό το σημαντικό υλικό παρουσιάζονται στην έκθεση, που διαρκεί έως τις 29 Μαΐου. Την ημέρα των αθηναϊκών εγκαινίων πραγματοποιείται και τιμητική εκδήλωση για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στυλοβάτες του οποίου είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξης Καλοκαιρινός και ο επιμελητής Σύγχρονης Ιστορίας Κωστής Μαμαλάκης. Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης δικαιούται να αποτελεί διεθνές πρότυπο υπερσύγχρονης τεχνολογικά πολιτισμικής εστίας με σπάνια εκθέματα τα οποία συνθέτουν ανάγλυφα ιστορία 17 αιώνων του νησιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:41