search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:42
MENU CLOSE

«Αισιοδοξία» στις Βρυξέλλες για την επιστροφή των θεσμών και το κλείσιμο της αξιολόγησης

03.03.2016 15:28
«Αισιοδοξία» στις Βρυξέλλες για την επιστροφή των θεσμών και το κλείσιμο της αξιολόγησης - Media

«Αισιόδοξος» δηλώνει ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης για την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα.

 

«Αισιόδοξος» δηλώνει ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης για την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα.

 Όπως ανέφερε, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία των διαβουλεύσεων μεταξύ των θεσμών, αλλά και με τις ελληνικές αρχές, και σημειώνεται πρόοδος. Σύμφωνα με το ίδιο, η απόφαση επιστροφής των επικεφαλής θα ληφθεί από τους θεσμούς, όταν κρίνουν πως η κατάσταση είναι η κατάλληλη γι’ αυτούς. «Δεν ξέρω αν η απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα, λίγο πριν ή λίγο μετά», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως σε γενικές γραμμές υπάρχει «θετική αποτίμηση» των διαβουλεύσεων.

Ο ίδιος ανέφερε πως η τεχνική προετοιμασία προχωράει καλά ωστόσο κάποια θέματα είναι ακόμα ανοιχτά.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος αξιωματούχος προσέθεσε πως η προσφυγική κρίση και η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα έχει σημαντική επιπτώσεις, κοινωνικό κόστος και δημοσιονομικό, ωστόσο η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα ήταν εξαιρετικά αρνητική για την Ελλάδα, γιατί θα καθυστερούσε και την παροχή ρευστότητας από τον ΕΣΜ.

Ξεκαθάρισε, επίσης, πως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν μπορεί να επηρεαστεί από τον αριθμό των αφίξεων στη Λέσβο. «Πρέπει να λύνονται τα προβλήματα που προκαλούν εκτροχιασμούς και όχι να παρατείνονται», ανέφερε και συμπλήρωσε «η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι πολλή σημαντική τόσο για οικονομικούς όσο και πολιτικούς λόγους, και σε αυτό συμφωνούν όλοι, εντός και εκτός Ελλάδας».

Σε ό,τι αφορά τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ είπε πως δε θα ήταν εποικοδομητικό να μπούμε σε μια συζήτηση ποιος μαλώνει με ποιον, αλλά αυτό που πρέπει να δούμε είναι η διαδικασία σύγκλισης μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών. «Αυτή, είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι επιτυχής στο άμεσο μέλλον», είπε και συνέχισε σημειώνοντας ότι αν γίνει αυτό τότε οι θεσμοί θα επιστρέψουν «από κοινού» στην Αθήνα και με «κοινή θέση» για να διαπραγματευτούν με τις ελληνικές αρχές. Επιπλέον, ανέφερε πως το ζήτημα αυτό διογκώθηκε απ’ έξω και όχι από τους θεσμούς.

Τέλος, αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό σημείωσε ότι τον Απρίλιο η Eurostat θα επικυρώσει τα στοιχεία του 2015, και οι εκτιμήσεις για το 2016 και το 2017 θα είναι πιο ξεκάθαρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41