search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Βαρδινογιάννη… δαγκωτό προτείνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

27.04.2011 10:57
Βαρδινογιάννη… δαγκωτό προτείνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Media

Με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sportnet.gr, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό και προέκρινε τη λύση «Βαρδινογιάννη» για να βγει η ομάδα από το διοικητικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει.

Με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sportnet.gr, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό και προέκρινε τη λύση «Βαρδινογιάννη» για να βγει η ομάδα από το διοικητικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει. Παράλληλα, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για το ρόλο του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Νικόλα Πατέρα στη διάρκεια της πολυμετοχικότητας, ενώ απάντησε και στις κατηγορίες που του προσάπτει μερίδα των οργανωμένων οπαδών.

Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα της συνέντευξης:

-Ας ξεκινήσουμε με κάτι δυσάρεστο… Βρίσκετε λογικές τις επιθέσεις που γίνονται στο πρόσωπο σας;
«Στην Ελλάδα ισχύει πια περισσότερο απ’ ότι στη Γερμανία του Γκαίμπελς το ‘’ρίξε, ρίξε λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει’’. Πρωτοπόρος σ’ αυτή την τακτική είναι ο ιντερνετικός όμιλος λασπολόγων του ύποπτου ιδιοκτήτη, ο οποίος επέλεξε ακόμη και τις Άγιες Μέρες του Πάσχα την δυσανάλογη προβολή ενός ακόμη ασήμαντου περιστατικού: ένα κείμενο ενός μικρού συνδέσμου έγινε πρώτο θέμα. Δεν πιστεύω ότι έχουν απήχηση τέτοιου είδους πράγματα, παρότι, λυπάμαι που το λέω, στον Παναθηναϊκό, τα τελευταία δύο χρόνια μια μικρή μερίδα κόσμου, άλλαξε. Άρχισε να υιοθετεί συμπεριφορές που κάποτε κοροϊδεύαμε».
-Τι εννοείτε;
«Εννοώ ότι κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, έγιναν ‘’νεοέλληνες-νεοπαθηναϊκοί’’. Αλαζονικοί, κακομαθημένοι, ανιστόρητοι και με ενδιαφέρον ‘’μόνο για το αποτέλεσμα, όπως κι αν έρθει’’. Εγώ δεν μεγάλωσα έτσι. Σαν παναθηναϊκός έχω μάθει να χαίρομαι μόνο με τις νίκες που έρχονται έντιμα και μέσα στο γήπεδο. Ούτε με ‘’κασέτες’’ ούτε με ‘’παράγκες’’ ούτε ‘’όπως να ‘ναι’’, θέλω να κερδίζω. Το ‘’τι θα γράψει το ταμπλό’’, ‘’τι θα γράψει η Ιστορία’’ δεν μπορεί, ούτε πρέπει να είναι η λογική κανενός υγιούς ανθρώπου. Δεν αγιάζει όλα τα μέσα ο κάθε σκοπός.
Αυτά ήταν πράγματα τελείως ξένα στην παναθηναϊκή νοοτροπία μέχρι πριν από δυό χρόνια και, δικαίως, ήμασταν περήφανοι γι’ αυτό. Άλλωστε, αν το καλοσκεφτείτε, αυτή η νοσηρή νοοτροπία φταίει σε μεγάλο ποσοστό και για την κρίση που σήμερα ταλανίζει τον τόπο μας: να καταφέρω ΕΓΩ κάτι, όπως να ‘ναι. Όχι στο πλαίσιο νόμων, κανονισμών, ηθικών αξιών, θεσμών, αλλά όπως λάχει. Όπως με βολεύει. Κι ας πάνε στο παλιάμπελο οι νόμοι, οι ηθικές αξίες, οι κανονισμοί. Τη δουλίτσα μου να κάνω ΕΓΩ και τι με νοιάζει; Όμως πρέπει να μας νοιάζει. Δεν μας ένοιαζε ότι δίναμε ψεύτικα στατιστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα το πληρώνουμε. Έτσι και στον αθλητισμό, άμα ‘’δεν σε νοιάζει πώς κερδίζεις, αρκεί να κερδίζεις’’, γίνεσαι ‘’νεοέλληνας-νεοπαναθηναϊκός». Γίνεσαι, δηλαδή, ό,τι κορόιδευες και απέρριπτες κάποτε…»

– Για το πανό που έγραφε περί ‘’χορηγίας της DPG στον Ολυμπιακό’’, τι απαντάτε;
«Ότι είναι τουλάχιστον αστείος ισχυρισμός, τι άλλο να απαντήσω; Όπως, εύκολα μπορεί ο καθένας να δει μέσω της ελεύθερης τηλεόρασης, αλλά και της NOVA, έχω κλείσει διαφημιστικό χώρο σε όλα τα γήπεδα της χώρας που διαθέτουν πινακίδες LED, για την προβολή όλων των portals της DPG Digital Media. Όπως είμαι στο ΟΑΚΑ, στην Τούμπα, στη Λάρισα, στην Τρίπολη και σ’ ένα σωρό ακόμη γήπεδα, έτσι είμαι και στο Καραϊσκάκη.»

– Πολύς λόγος έχει γίνει και για τα οικονομικά της ΠΑΕ μετά την προεδρία του Νίκου Πατέρα, γεγονός που συχνά πυκνά καυτηριάζει η ‘’Πράσινη’’. Τι έχετε να πείτε σ’ αυτό το θέμα;
«Η ‘’Πράσινη’’ τονίζει το αυτονόητο και αυταπόδεικτο: Ξοδεύτηκαν 160.000.000 ευρώ για να πάρουμε ένα νταμπλ. Δηλαδή, δύο φορές όσα έδωσε ο Μαρινάκης για να αγοράσει ολόκληρο τον Ολυμπιακό και μέρος του γηπέδου ‘’Καραϊσκάκης’’! Αυτό, εμείς το βαφτίσαμε ‘’επιτυχία’’, επειδή ο κόσμος του Παναθηναϊκού είχε μεγάλη ανάγκη από μια ένεση ηθικού, για να βελτιωθεί η ψυχολογία του. Τώρα, όμως, πού είναι αυτή η ομάδα; Πού είναι η συνέχειά της; Πού είναι οι ‘’τρεις Πιζάρο’’…»
– Αληθεύει ότι στηρίζετε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη;
«Κοιτάξτε: όσες διαφορές κι αν έχουμε, όσα λάθη κι αν πιστεύω ότι έχει κάνει, είναι πάντως εδώ, η οικογένειά του εννοώ, τριάντα ολόκληρα χρόνια. Και στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Δεν την ‘’έκανε’’ στην πρώτη αναποδιά, όπως κάποιοι άλλοι. Αν τον στηρίζω για την επόμενη μέρα; Μπορώ να κάνω κι αλλιώς; Από τη στιγμή που ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο μεγαλύτερος εν ζωή παράγοντας του Παναθηναϊκού, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν ενδιαφέρεται, θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση».
-Ως «επόμενη μέρα» στον Παναθηναϊκό συνολικά, τι βλέπετε;

«Η οικογένεια Βαρδινογιάννη στο ποδόσφαιρο, η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο μπάσκετ. Αυτό βλέπω. Όσο για τον ερασιτέχνη, παρόλο που ο κύριος Ρισβάς έχει κάνει ένα αξιοσημείωτο έργο και πολύ μεγάλες προσπάθειες, θεωρώ ότι καλύτερη λύση είναι ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας, καθώς τα οικονομικά μεγέθη είναι μικρότερα, θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και, συγχρόνως, θα εξιλεωθούν στα μάτια του κόσμου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33