search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:12
MENU CLOSE

Τα 8 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο έξυπνοι! (Photo)

04.03.2016 18:21
Τα 8 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο έξυπνοι! (Photo) - Media

Ερευνητές έχουν βρει 8 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο ευφυείς άνθρωποι.

 

Ερευνητές έχουν βρει 8 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο ευφυείς άνθρωποι.

Αναλυτικά, τα χαρακτηριστικά:

1.Κάπνισμα

Ισραηλινή μελέτη του 2010 έδειξε ότι ένας μέσος καπνιστής, ηλικίας 18-21 ετών, έχει δείκτη νοημοσύνης 94 και ένας μη καπνιστής της ίδιας ηλικίας έχει μέσο όρο IQ 101.

Η έρευνα έγινε σε 20.000 άτομα, συγκρίνοντας τον δείκτη νοημοσύνης τους.

2.Μουσική

Μια μελέτη του 2011 έδειξε ότι η λεκτική νοημοσύνη παιδιών ηλικίας 4-6 ετών αυξήθηκε μετά από ένα μήνα μαθημάτων μουσικής.

Επίσης, έρευνα του 2004 έδειξε ότι παιδιά 6 ετών που έκαναν επί εννέα μήνες μαθήματα πιάνου παρουσίασαν αύξηση στο IQ τους σε σχέση με παιδιά ίδιας ηλικίας που έκαναν μαθήματα θεάτρου ή καθόλου μαθήματα.

3. Μεγάλος αδελφός

Έρευνα έδειξε ότι τα μεγαλύτερα σε ηλικία αδέλφια είχαν μια διαφορά 3 μονάδων κατά μέσο όρο από τον κοντινότερο αδερφό τους.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη διαφορά αποδείχτηκε ότι δεν σχετίζεται με βιολογικούς παράγοντες ή την ψυχολογική αλληλεπίδραση με τους γονείς.

4. Βάρος – σωματότυπος

Μελέτη του 2006 έδειξε ότι άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος στο επίπεδο 20 ή χαμηλότερα, μπορούσαν να θυμηθούν το 56% του λεξιλογίου σε ένα τεστ, ενώ εκείνοι που ήταν παχύσαρκοι (με ΔΜΣ 30 ή μεγαλύτερο) μπορούσαν να θυμηθούν το 44% των λέξεων.

Επιπλέον, η μνήμη των παχύσαρκων στο ίδιο τεστ μειώθηκε στο 37,5% όταν ελέγχθηκε ύστερα από 5 χρόνια, ενώ εκείνοι με υγιές βάρος διατήρησαν το ίδιο επίπεδο μνήμης!

5. Γάτες

Έρευνα του 2014 έδειξε ότι όσοι έχουν γάτες και όχι σκύλο για κατοικίδιο, είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ νοημοσύνης!

6. «Μαλακά» ναρκωτικά

Έρευνα του 2012 έδειξε ότι τα παιδιά που σε ηλικία 11 ετών που είχαν υψηλότερο IQ, είχαν περισσότερες πιθανότητες μέχρι τα 40 τους να δοκιμάσουν τα λεγόμενα «μαλακά» ναρκωτικά (κυρίως μαριχουάνα).

7. Αριστερόχειρες!

Μελέτη του 1995 έδειξε ότι οι αριστερόχειρες έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ διαφορικής σκέψης και επίλυσης.

8. Ύψος

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ έδειξε ότι από την ηλικία των 3 ετών, τα πιο ψηλά παιδιά αποδίδουν καλύτερα σε τεστ γνωστικής ικανότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:11