search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:29
MENU CLOSE

Μετά από τρεις μήνες οι κάτοικοι στο Χαλέπι έχουν ξανά νερό!

05.03.2016 14:20
Μετά από τρεις μήνες οι κάτοικοι στο Χαλέπι έχουν ξανά νερό! - Media

Το νερό «επέστρεψε» στο Χαλέπι της Συρίας την Παρασκευή ύστερα από τρεις μήνες διακοπής της υδροδότησης, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ύδατος.

 

Το νερό «επέστρεψε» στο Χαλέπι της Συρίας την Παρασκευή ύστερα από τρεις μήνες διακοπής της υδροδότησης, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ύδατος.

«Το νερό επιτέλους επέστρεψε από την αλ – Χάλσεφ, τον κεντρικό σταθμό νερού στα ανατολικά της πόλης. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό θα αντλείται χρησιμοποιώντας γεννήτριες με καύσιμο που παρέχεται από την Ερυθρά Ημισέληνο, και το νερό θα επανέλθει σταδιακά σε όλα τα μέρη της πόλης» δήλωσε ο αξιωματούχος στο AFP.

Κάτοικοι είχαν πει στο AFP ότι έχουν περάσει τρεις μήνες χωρίς την παροχή νερού, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη διακοπή υδροδότησης στην διάρκεια του 5ετή πολέμου.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας ανέφερε ότι η διακοπή της υδροδότησης τελείωσε όταν η κυβέρνηση επισκεύασε το αντλιοστάσιο που παρείχε νερό σε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Με την σειρά τους, οι τζιχαντιστές επέτρεψαν την άντληση νερού σε περιοχές που είχαν υπό την κατοχή τους από τον ποταμό Ευφράτη στο Χαλέπι.

Οι συγκρούσεις στο Χαλέπι εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν καταστρέψει τις γεννήτριες και τις αντλίες νερού που υδροδοτούν κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, μια ρωσική αεροπορική επιδρομή σε μονάδα του ISIS άφησε 1,4 εκατ. ανθρώπους χωρίς καθόλου νερό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24