search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Κοτζιάς: Ο πρωθυπουργός μπορεί να ασκήσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής

06.03.2016 10:46
Κοτζιάς: Ο πρωθυπουργός μπορεί να ασκήσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής - Media

Με βέτο και συνέπειες προειδοποιεί ο Νίκος Κοτζιάς λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση, στις Βρυξέλλες. 

 

Ανοιχτό άφησε ο Νίκος Κοτζιάς το ενδεχόμενο να ασκήσει ο Αλέξης Τσίπρας βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

«Το βέτο είναι στοιχείο διαπραγμάτευσης. Εργαλείο προώθησης ορθών θέσεων. Πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και χωρίς φόβο», απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου.

«Κάποιοι τρίτοι δείχνουν να μην θεωρούν πρόβλημα τη διατάραξη των διακρατικών σχέσεων στην περιοχή μας. Γι’ αυτό θα κάνουν μεγάλο λάθος εκείνοι οι γείτονες που τυχόν εμπιστευτούν τυφλά αυτούς τους τρίτους. Θα υπάρξουν δε και συνέπειες», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, σχολιάζοντας το αν η προσφυγική κρίση μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες.

Τέλος, σε όσους τον κατηγορούν για «σκληρή εξωτερική πολιτική» απάντησε ότι «η υπεράσπιση των συμφερόντων και αναγκών της χώρας (…) είναι μια σοβαρή υπόθεση ώστε να την αντιμετωπίζει κανείς με ατέλειωτες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις. Κάποιοι στη ΝΔ θεωρούν τον στρουθοκαμηλισμό ως το ανώτατο πνευματικό πεδίο της πολιτικής. Έχουν το κεφάλι τους βαθιά στην άμμο, δεν βλέπουν τίποτα γύρω τους και μονολογούν ότι δεν υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:44