search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:07
MENU CLOSE

«Λάδι» ο Χριστοφοράκος – «Δωρεές» οι μίζες

06.03.2016 18:15
Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη στον φαντομά Χριστοφοράκο - Ίδια ποινή και σε Καραβέλα, Μαυρίδη - Media

Την απαλλαγή του φυγόδικου για τον σκάνδαλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και για το αδίκημα της δωροδοκίας προτείνει ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος. 

 

Την απαλλαγή του φυγόδικου για τον σκάνδαλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και για το αδίκημα της δωροδοκίας προτείνει ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος.

Όπως αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδας «Real News», ο  κ. Κωσταρέλλος στην πρότασή του κρίνει στην πρότασή του ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» (άρα τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) ως «δωρεά» 
στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens.

Με αυτό το σκεπτικό ζητά να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή και προτίμησε να διαφύγει στη Γερμανία, όπου κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με τη «Real News», ο εισαγγελέας διαπιστώνει στην πρότασή του: «Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από τις καταθέσεις μαρτύρων με τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C4I, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρίας Siemens ΑΕ (Μιχάλη Χριστοφοράκου, Διονύσιου Δενδρινού), καθώς και άλλων στελεχών της ίδια υποκατασκευάστριας μέρους του όλου έργου εταιρίας, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμοδίων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και την παραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I. Περαιτέρω με διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμοδίους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρίας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας».

Δεν «βλέπει» ούτε το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Ο εισαγγελέας –αναφέρει η εφημερίδα- συμπεραίνει πως «δεν στοιχειοθετείται και η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα, είτε με τη διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα, είτε με την κτήση περιουσιακών στοιχείων με αυτά και σκοπό να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευση των χρημάτων που προήλθαν από τις άνω αξιόποινες πράξεις». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:07