search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:58
MENU CLOSE

Επαναγορά ομολόγων €2,5 δισ. από το Ελληνικό Δημόσιο

28.04.2011 06:42
Επαναγορά ομολόγων €2,5 δισ. από το Ελληνικό Δημόσιο - Media

Το ελληνικό δημόσιο έχει προβεί σε επαναγορά κρατικών ομόλογων ύψους 2,5 δισ. Ευρώ, εντός του 2011, προκειμένου να μειώσει το βραχυπρόθεσμο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους.

Το ελληνικό δημόσιο έχει προβεί σε επαναγορά κρατικών ομόλογων ύψους 2,5 δισ. Ευρώ, εντός του 2011, προκειμένου να μειώσει το βραχυπρόθεσμο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους.

Τα στοιχεία αυτά δημοσίευσε το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών,  η Ελλάδα όντως προχώρησε σε επαναγορά χρεογράφων, επισήμαναν, ωστόσο, ότι οι αγορές χρεογράφων έχουν γίνει με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Παράλληλα, σημειώνουν πως ο ΟΔΔΗΧ παρεμβαίνει στην αγορά και επαναγοράζει χρεόγραφα μικρής διάρκειας σε χαμηλότερες τιμές, μειώνοντας έτσι το βραχυπρόθεσμο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, ενώ ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι το τελευταίο διήμερο έχει αγοράσει  χρεόγραφα ύψους 40 εκατ. Ευρώ.

Επιπλέον, τα χρήματα για να αγοραστούν τα χρεόγραφα προέρχονται από τις εκδόσεις εντόκων γραμματειών τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας, ώστε να μειωθεί σταδιακά το μέσο επιτόκιο των εκδόσεων μικρής διάρκειας και να περιοριστεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους έως και 1,5%.

Εν τω μεταξύ, χαρακτηριστικό είναι ότι τα spreads του δεκαετούς ομολόγου κινήθηκαν ανοδικά, καταγράφοντας την Τετάρτη νέο ρεκόρ στις 1.314 μονάδες, καθώς εντείνονται τα σενάρια για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56