search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:02
MENU CLOSE

Ξενοφοβική προσφυγή στο ΣτΕ 47 κατοίκων των Τουρκοβουνίων κατά της εγκατάστασης προσφύγων σε διαμερίσματα

07.03.2016 10:56
Ξενοφοβική προσφυγή στο ΣτΕ 47 κατοίκων των Τουρκοβουνίων κατά της εγκατάστασης προσφύγων σε διαμερίσματα - Media

Οι πολεοδόμοι και οι χωροτάκτες σκίζουν τα πτυχία τους! Γιατί μέχρι σήμερα, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αγνοούσε  ότι το χρώμα του δέρματος και η χώρα προέλευσης ενός ανθρώπου ανατρέπουν τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό μιας περιοχής! Και ακόμα ότι καταπατούν το θεμελιώδες άρθρο 24 του Συντάγματος!

 

Οι πολεοδόμοι και οι χωροτάκτες σκίζουν τα πτυχία τους! Γιατί μέχρι σήμερα, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αγνοούσε  ότι το χρώμα του δέρματος και η χώρα προέλευσης ενός ανθρώπου ανατρέπουν τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό μιας περιοχής! Και ακόμα ότι καταπατούν το θεμελιώδες άρθρο 24 του Συντάγματος!

Δεν πρόκειται περί πλάκας… Πρόκειται για τα επιχειρήματα 47 κατοίκων της περιοχής Τουρκοβουνίων που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να μην εγκατασταθούν σε τριώροφο κτήριο διαμερισμάτων πρόσφυγες!

Και για να το επιτύχουν επικαλούνται τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, επικαλούνται καταπάτηση του άρθρου 24 του Συντάγματος!

Να πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, μίσθωσε από ιδιώτη τριώροφο κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γεωργίου Μπάκου και Αθανασίου Καρπενησιώτη, πολύ κοντά στο Αττικό Άλσος. Ο σκοπός της μίσθωσης είναι για την φιλοξενία προσφύγων.

Μόνο που οι γείτονες, δεν θέλουν οι πρόσφυγες να κατοικούν σε διαμερίσματα δίπλα τους γιατί τους χαλάνε την πιάτσα και την μούρη. Έτσι προσέφυγαν στο ΣτΕ με ανόητα και κρυφορατσιστικά επιχειρήματα με στόχο να ακυρωθεί η μίσθωση!

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν:

-ότι αλλάζει η χρήση του επίμαχου κτηρίου και μετατρέπεται από χρήση γενικής κατοικίας και γραφείων σε δομές φιλοξενίας μεταναστών!

Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι επέρχεται ανατροπή του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, επέρχεται αντισυνταγματική αλλαγή της χρήσης,  όταν σε ένα σπίτι κατοικεί κάποιος που έχει πιο σκούρο δέρμα από τους Τουρκοβουνιώτες και έχει φύγει από τη χώρα του για να γλιτώσει από τον πόλεμο και την πείνα!

-υποβαθμίζονται, υποστηρίζουν ακόμα, οι όροι διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Αττικού ‘Αλσους, ενώ δεν υπάρχει κανένας έλεγχος τεχνικής υπηρεσίας για την επίμαχη εγκατάσταση, καθώς φαίνεται να έχει αυθαίρετες κατασκευές και θα εκτελεστούν έργα μικρής κλίμακας επί του εν λόγω κτηρίου.

Εν ολίγοις, οι 47 υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζονται οι όροι διαβίωσής τους γιατί σε ένα διαμέρισμα θα κατοικούν άνθρωποι με λίγο πιο σκούρο δέρμα από εκείνους!

Και το ερώτημα είναι. Οι 47 Τουρκοβουνιώτες θα προσέφευγαν στο ΣτΕ, εάν ο ιδιοκτήτης του τριώροφου κτηρίου το νοίκιαζε σε «νοικοκύρηδες»; Θα προσέφευγαν και τότε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο επικαλούμενοι αυθαίρετες κατασκευές και την ανάγκη ελέγχου από τεχνική υπηρεσία;

Ασφαλώς και όχι. Ή καλύτερα, εξαρτάται από την επιδερμίδα του ενοικιαστή…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32