search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:27
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Να πάρουμε μαθήματα από την Κύπρο για την συνεπή εφαρμογή του μνημονίου

07.03.2016 16:50
Μητσοτάκης: Να πάρουμε μαθήματα από την Κύπρο για την συνεπή εφαρμογή του μνημονίου - Media

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβερώφ Νεοφύτου.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβερώφ Νεοφύτου.

“Είναι μια ιδιαίτερα σημαδιακή ημέρα για την Κύπρο, καθώς στο σημερινό Eurogroup, επικυρώνεται η έξοδός της από το μνημόνιο μετά απο τρία χρόνια συστηματικής προσπάθειας”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε επίσης ότι σε αντίθεση με την Κύπρο, δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται ακόμα στη μέγγενη ενός τρίτου προγράμματος, από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθουμε σύντομα.

Είναι λοιπόν, συνέχισε, εξαιρετικά σημαντικό να πάρουμε μαθήματα από την Κύπρο, να δούμε τι έκαναν σωστά οι Κύπριοι αδερφοί μας, “πως, κυρίως, εφάρμοσαν με συνέπεια ένα πρόγραμμα λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες”, πως δημιούργησαν διακομματική συναίνεση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πως πέτυχαν δημοσιονομική εξυγίανση χωρίς να αυξάνουν φόρους.

“Τα μηνύματα αυτά θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για τη χώρα μας. Και εμείς, ως ΝΔ, θα μελετήσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τη μεγάλη επιτυχία του ΔΗ.ΣΥ, του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του προέδρου και φίλου μου, Αβέρωφ διότι σήμερα πράγματι ειναι μια σημαντική ημέρα για την Κύπρο”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Στο πρόσωπό σου αντικατοπτρίζεται για εμάς το πρόσωπο της υπεύθυνης Ελλάδας, της σύνεσης και της αξιοπρέπειας”, είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο κ. Νεοφύτου, συμφωνώντας με τον πρόεδρο της ΝΔ ότι σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Κύπρο.

Είπε επίσης ότι στην Κύπρο επιβλήθηκε ένα πιο σκληρό μνημόνιο από τα μνημόνια στην Ελλαδα, καθως και κούρεμα καταθέσεων.

“Σκληρό μεν, αλλά ο λαος μας συμπεριφέρθηκε με μια πρωτόγνωρη υπευθυνότητα. Αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις, παρόλο που είμαστε μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, βρήκαμε τους τρόπους της εθνικής συνεννόησης”, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου τονίζοντας ότι σήμερα η Κύπρος επανακτά την εθνική της αξιοπρέπεια και την εθνική της κυριαρχία.

“Και σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν διαλέξαμε τον εύκολο δρόμο της διατήρησης των δημοσίων δαπανών και της αύξησης των φόρων, αλλά αυτό που είναι ωφέλιμο για την οικονομία. Μειώσαμε τις σπατάλες και τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να αυξήσουμε τους φόρους. Γιατί θεωρούμε ότι οι οικονομίες μας πρέπει να είναι ανταγωνιστικές και η αύξηση των φόρων γονατίζει την εθνική προσπάθεια για οικονομικη ανάπτυξη”, συμπλήρωσε ο κ. Νεοφύτου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10