search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:01
MENU CLOSE

«Γενοκτονία» στο δρόμο για την Ευρώπη – 7.600 πρόσφυγες πέθαναν προσπαθώντας να φτάσουν στην ΕΕ

07.03.2016 17:04
Θεσσαλονίκη: Φοβόταν μην κολλήσει κορωνοϊό και σταμάτησε την απογείωση αεροσκάφους - Media

Περισσότεροι από 7.600 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο για την Ευρώπη από το 2014, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια.

Ο οργάνωση εστιάζει στο κόστος σε ανθρώπινες ζωές της διαφθοράς και της έλλειψης διαφάνειας, τόσο στις χώρες προέλευσης όσο και στις ενδιάμεσες χώρες από τις οποίες διέρχονται οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

«Από ψεύτικα σωσίβια μέχρι υπερφορτωμένα φουσκωτά και καπετάνιους που εγκαταλείπουν τις βάρκες εν πλω, η διακίνηση προσφύγων θρέφεται από τη διαφθορά, που βάζει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο», αναφέρει η Διεθνής Διαφάνεια, που εκτιμά ότι η μάχη ενάντια στη διαφθορά είναι κρίσιμη για την καταπολέμηση της διακίνησης προσφύγων αλλά και τον τερματισμό των συγκρούσεων που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Η έλλειψη ασφαλούς διαδρόμου για τους πρόσφυγες τους αναγκάζει να καταβάλλουν έως και 3.000 δολάρια ο καθένας για να φράσουν στην Ευρώπη. Ωστόσο τα διεφθαρμένα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών δίνουν στους ανθρώπους ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αποζητούν, δηλαδή ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες έχουν βρει τραγικό θάνατο στη Μεσόγειο», σημειώνει η Διεθνής Διαφάνεια, τασσόμενη, μαζί με άλλες οργανώσεις αλλά και τον ΟΗΕ, υπέρ του ανοίγματος ασφαλούς διόδου για τους πρόσφυγες ώστε να βρουν καταφύγιο από τον πόλεμο στην Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50