search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:10
MENU CLOSE

Διαξιφισμοί για την προανακριτική στη Βουλή

28.04.2011 10:25
Διαξιφισμοί για την προανακριτική στη Βουλή - Media

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο Μάρκος Μπόλαρης, εκφράζοντας την κυβερνητική θέση, τόνισε από το βήμα της Βουλής, ότι: «Η σύσταση της προανακριτικής θα δώσει την ευκαιρία ενδελεχούς ελέγχου της δικογραφίας και ανάδειξης της αλήθειας». Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Α.Τσοχατζόπουλος «επιθυμεί να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή».

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιτάχθηκαν στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη προανακριτική επιτροπή δεν προβλέπεται να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος, σχολίασε  ότι η εισήγηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ακούστηκε σαν λόγος υπεράσπισης του συνηγόρου «του πολιτικού που σήμερα παραπέμπεται για ξέπλυμα χρήματος και δωροδοκία».

«Θα ήταν συγκάλυψη αν κάναμε την προανακριτική μόνο για τον Τσοχατζόπουλο. Θα ήταν πιστολιά στον αέρα αν δεν συνοδευόταν με την εξεταστική που ζήτησε η ΝΔ προκειμένου να εξεταστεί το σκάνδαλο από τότε που άρχισαν οι συζητήσεις μέχρι και σήμερα», τόνισε ο Π. Καμμένος.

«Δεν μπορεί οι απατεώνες να μείνουν ατιμώρητοι» συμπλήρωσε και επισήμανε ότι η υπόθεση χρειάζεται «ιδιαίτερη προσοχή γιατί πέραν της υπόθεσης του Ακη Τσοχατζόπουλου υπάρχει σοβαρό θέμα που προκύπτει ότι και άλλοι εμπλέκονται».

«Το ΚΚΕ θα ψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής», δήλωσε ο εισηγητής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Aντώνης Σκυλλάκος, επισημαίνοντας, ότι το εύρος της υπόθεσης είναι πολύ μεγαλύτερο.«Δεν μπορεί η έρευνα να γίνεται σε δόσεις, μία για τον Τσοχατζόπουλο και μία σε άλλη επιτροπή για του υπόλοιπους», πρόσθεσε.

O ΛΑΟΣ αποχώρησε τελικά από τη διαδικασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να δηλώνει ότι θα πρέπει η προανακριτική να αφορά όλη την περίοδο μέχρι σήμερα, προσθέτοντας: «Άλλα είπε ο Καμμένος, αλλά κάποιος άλλος εδώ μέσα κάνει τον καημένο γιατί φοβάται μην τον ακουμπήσουν». Παράλληλα εκτίμησε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πάει φυλακή.

«Το σκάνδαλο για το οποίο έρχεται η Βουλή να ελέγξει τον κ. Τσοχατζόπουλο είναι ένα τεράστιας σημασίας πολιτικό σκάνδαλο που συνδέεται με οικονομικές συναλλαγές», ανέφερε στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας. «Η συζήτηση για την υπόθεση δεν είναι δυνατό να περιστρέφεται γύρω από ένα όνομα και μία μίζα και να μην αφορά, ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν συναλλαγές και παράνομες ενέργειες» πρόσθεσε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:09