search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:11
MENU CLOSE

Γυναίκα δικαστής σε θύμα βιασμού: «Προσπάθησες να κλείσεις τα πόδια σου;»

09.03.2016 12:13
Γυναίκα δικαστής σε θύμα βιασμού: «Προσπάθησες να κλείσεις τα πόδια σου;» - Media

Μια ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ισπανία καταγγείλει ε μια γυναίκα δικαστή για ταπεινωτικά σχόλια σε βάρος θύματος βιασμού.

 

Μια ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ισπανία καταγγείλει μια γυναίκα δικαστή για ταπεινωτικά σχόλια σε βάρος θύματος βιασμού.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του θύματος, η δικαστής διέκοπτε επίμονα και ρωτούσε με εχθρικό τόνο αν «προσπάθησε να κλείσει τα πόδια της» ή αν «προσπάθησε να κλείσει τα γεννητικά της όργανα» για να καταλάβει αν το θύμα έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει το βιασμό.

Η οργάνωση Clara Campoamor έχει καταγγείλει τη δικαστή Maria del Carmen Molina του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου της Ισπανίας, απαιτώντας την αποβολή της από το σώμα.

Η πρόεδρος της οργάνωσης σχολίασε της ερωτήσεις που τέθηκαν από τη δικαστή, χαρακτηρίζοντας τες «ταπεινωτικές, υποτιμητικές και εξευτελιστικές».

Το θύμα, το οποίο διανύει τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, κατήγγειλε το σύντροφο της για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση.

Εκπρόσωπος του συμβουλίου επιβεβαίωσε την καταγγελία και τόνισε πως περιμένουν την εκδοχή της δικαστικής λειτουργού για να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59