search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:22
MENU CLOSE

Η αφιέρωση Νταβούτογλου στον Τσίπρα – «Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ»

09.03.2016 13:35
Η αφιέρωση Νταβούτογλου στον Τσίπρα - «Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ» - Media

 

Ένα περιστατικό από το γεύμα Τσίπρα – Νταβούτογλου στη Σμύρνη, το οποίο έγινε υπό τους ήχους ορχήστρας με μπουζούκι και ποντιακή λύρα, περιγράφει ο «Βηματοδότης»:

Ήταν ένας τούρκος τραγουδιστής, ο οποίος μιλούσε άψογα ελληνικά (είχε δουλέψει, μου είπαν, και σε πολλά μπουζουξίδικα της Παραλιακής), που ανέλαβε να ψυχαγωγήσει την ελληνοτουρκική αντιπροσωπεία. Και όλα αυτά την ώρα που έτρωγαν ψαράκι και αγκινάρες α λα πολίτα στο γεύμα που παρέθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και στους δέκα υπουργούς που τον συνόδευαν. Ολόκληρη ορχήστρα κουβάλησε ο Νταβούτογλου, με ένα μπουζούκι και μια λύρα ποντιακή, είπαν. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αφιέρωσε στον κ. Τσίπρα  το τραγούδι «Μες στου Βοσπόρου τα στενά» και όταν ο τραγουδιστής έφτασε στο «εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως κι δυο μας αχ και βαχ» έπεσε χειροκρότημα, γέλιο, αλλά και αναστεναγμός.  Ο τούρκος τραγουδιστής είπε ότι θα παίξει κι ένα ποντιακό τραγούδι και όλοι το περίμεναν με ανυπομονησία, αλλά προτού παίξει το τραγούδι αυτό, τραγούδησε τουρκικά το «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία». Οι δικοί μας ρωτούσαν να μάθουν ποιος είναι ο τούρκος τραγουδιστής, αλλά όταν τους είπαν ότι τον προσέλαβε η τουρκική κυβέρνηση έπαψαν να ρωτούν.

 

Το επίμαχο άσμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:22