20/01/2019 06:13:56

Δόθηκαν 250.000 ευρώ για το νοσοκομείο Κιλκίς που γέμισε με πρόσφυγες

Δόθηκαν 250.000 ευρώ για το νοσοκομείο Κιλκίς που γέμισε με πρόσφυγες - Media

 

Άμεση επιχορήγηση ύψους 250.000 ευρώ δόθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς, σύμφωνα με το διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Στρατή Πλωμαρίτη, ενώ έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για το συγκεκριμένο νοσοκομείο προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που δέχεται.

Ο Στρ. Πλωμαρίτης, απαντώντας σε καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, δήλωσε ότι το ποσό των 250.000 ευρώ που δόθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Κιλκίς προέρχεται από περικοπές που έγιναν στους προϋπολογισμούς των άλλων νοσοκομείων της περιφέρειας. «Όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, έτσι και το νοσοκομείο Κιλκίς έχει πρόβλημα και τώρα με τη ροή προσφύγων οι ανάγκες είναι αυξημένες. Πέρα από τις 250.000 ευρώ ζήτησα από το υπουργείο δύο εκατομμύρια ευρώ για να συνδράμουμε τις ανάγκες του νοσοκομείου Κιλκίς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στρ. Πλωμαρίτης.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, κατηγορεί το υπουργείο Υγείας και τον κ. Πλωμαρίτη ότι μείωσαν κατά 40% τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου Κιλκίς το οποίο δέχεται όλο τον όγκο των περιστατικών από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η υποχρηματοδότηση αυτή έχει ως συνέπεια την παντελή έλλειψη υλικών, τη μη συντήρηση των μηχανημάτων, την επισφαλή λειτουργία του ιδρύματος και την ανεπάρκεια ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

«Η παιδιατρική κλινική έχει μείνει με μόλις δύο ιατρούς και αυτό συμβαίνει ενώ είναι γεμάτη από παιδάκια, ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί όπως και άλλα τμήματα κομβικά για την λειτουργία του νοσοκομείου. Προτείνουμε την άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου κατά τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ αρχικά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες. Επίσης την άμεση πλήρωση με ιατρικό προσωπικό των κλινικών αιχμής, με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας μέχρι την τοποθέτηση μόνιμων ή επικουρικών ιατρών. Αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα είτε μέσω της κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο», αναφέρει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.