search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50
MENU CLOSE

Βυθισμένα στον ωκεανό τα κουφάρια μαχητικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Photos)

09.03.2016 18:24
Βυθισμένα στον ωκεανό τα κουφάρια μαχητικών του Β

 

Στο βυθό του Ειρηνικού βρέθηκαν να σαπίζουν τα συντρίμμια δύο χαμένων μαχητικών αεροσκαφών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα ερείπια των αεροπλάνων χτυπήθηκαν και βυθίστηκαν στα νησιά του Σολομώντα, στη διάρκεια των αερομαχιών ιαπωνικών και αμερικανικών αεροσκαφών, που ξεκίνησαν μετά την ιαπωνική κατοχή βρετανικών περιοχών το 1942. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι άλλοτε μάχιμες μηχανές τους να κείτονται αδρανείς, καλυμμένες από κοράλλια και σφουγγάρια. Τα αεροσκάφη, ένα ιαπωνικό Mitsubishi A6M, ένα αμερικανικό Grumman F6F 3 και ένα Boeing B-17 χάθηκαν το 1943. Το αμερικανικό Grumman έπεσε, εξαιτίας βλάβης στη μηχανή το Σεπτέμβριο του 1943, ενώ το Boeing πιστεύεται πως χάθηκε λόγω καταρρακτώδους βροχής τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Τρία από τα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν από την πτώση, αλλά ως εκ θαύματος όλο το πλήρωμα κατάφερε να διαφύγει του αεροσκάφους.

Ο Καναδός φωτογράφος Christopher Hamilton άρχισε την κατάδυση στα νησιά του Σολομώντα για να φωτογραφίσει μερικά από τα αεροπλάνα που συμμετείχαν στη σύγκρουση και τώρα βρίσκονται στο βυθό. Αυτά τα «κουφάρια» ήταν προφανώς γνωστά μόνο στους ντόπιους. «Μπορούσα να βάλω τα χέρια στα χειριστήρια του πιλοτήριου. Ήμουν έκπληκτος που μπορούσα να ακουμπήσω τα απομεινάρια γεγονότων που συνέβησαν τόσα χρόνια πριν και τώρα βρίσκονται στη μέση του πουθενά», λέει.

Πηγή: Daily Mail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50