search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:50
MENU CLOSE

USB με 22.000 ονόματα τζιχαντιστών έχει στην κατοχή του το Sky News (Video)

10.03.2016 07:44
USB με 22.000 ονόματα τζιχαντιστών έχει στην κατοχή του το Sky News (Video) - Media

Δεκάδες χιλιάδες έγγραφα που περιέχουν 22.000 ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων τζιχαντιστών διαθέτει στην κατοχή του το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

 

Δεκάδες χιλιάδες έγγραφα που περιέχουν 22.000 ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων τζιχαντιστών διαθέτει στην κατοχή του το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Τα στοιχεία αφορούν υπηκόους από 51 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον, στα στοιχεία συγκαταλέγονται τα ονόματά τους, αλλά και τα νέα ονόματα που τους δίδονται όταν γίνονται μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας από τους φακέλους των αρχείων, που φέρει την ένδειξη «Martyrs» (Μάρτυρες), αναφέρει λεπτομερώς μια επανδρωμένη ταξιαρχία από μαχητές που ήθελαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας και είχαν εκπαιδευτεί για να το κάνουν.

Κάποιοι από τους τηλεφωνικούς αριθμούς στον κατάλογο είναι ακόμη ενεργοί και παρότι πιστεύεται ότι αρκετοί θα ανήκουν σε μέλη οικογενειών, πολλοί χρησιμοποιούνται από τους ίδιους τους τζιχαντιστές.

Τα αρχεία έφτασαν στο Sky News από ένα memory stick που κλάπηκε από τον επικεφαλής της αστυνομίας ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους, μία οργάνωση που περιγράφεται από τους μυημένους ως η ομάδα SS.

Ο άνδρας που κατάφερε να τα κλέψει είναι ο πρώην μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με το όνομα Αμπού Χάμεντ.

Αφού έκλεψε τα στοιχεία, τα μεταβίβασε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία εξηγώντας ότι εγκατέλειψε τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από «την κατάρρευση των ισλαμικών αξιών στις οποίες πιστεύει στους κόλπους της οργάνωσης». Σύμφωνα με τον ίδιο, η τζιχαντισιτκή οργάνωση έχει εγκαταλείψει το στρατηγείο της στη Ράκα και το έχει μεταφέρει στην έρημο.

Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα το Ισλαμικό Κράτος, το κουρδικό YPG και η συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ συνεργάζονται ενάντια στη συριακή αντιπολίτευση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:50