search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Το Brexit θα είναι καταστροφικό για την επιστήμη

10.03.2016 08:15
Το Brexit θα είναι καταστροφικό για την επιστήμη - Media

Ο Στίβεν Χώκινγ έβαλε την υπογραφή του στην καμπάνια υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, λέγοντας ότι το Brexit θα ήταν καταστροφικό για την επιστήμη στη Βρετανία.

 

Ο Στίβεν Χώκινγ έβαλε την υπογραφή του στην καμπάνια υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, λέγοντας ότι το Brexit θα ήταν καταστροφικό για την επιστήμη στη Βρετανία.

Με μια επιστολή στους Βρετανικούς Times, υπογεγραμμένη από 150 μέλη της Βασιλικής Ακαδημίας, της κοινότητας στην οποία μετέχουν οι σημαντικότεροι επιστήμονες, αναφέρουν ότι η πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα επηρεάσει σοβαρά την έρευνα στη Βρετανία, καθώς πολλοί νέοι ερευνητές προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες.

Οι επιστήμονες γράφουν ότι «τώρα επιστρατεύουμε πολλούς από τους καλύτερους ερευνητές από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων νέων που έχουν ευρωπαϊκές υποτροφίες και επέλεξαν να σπουδάσουν στην Βρετανία. «Έχοντας τη δυνατότητα να προσελκύεις και να χρηματοδοτείς τους πιο ταλαντούχους Ευρωπαίους διασφαλίζει το μέλλον της βρετανικής επιστήμης και ενθαρρύνει τους καλύτερους επιστήμονες από όλο τον κόσμο να έρθουν εδώ».

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η αύξηση της χρηματοδότησης από την ΕΕ έχει ευνοήσει την Βρετανία και την επιστήμη συνολικά και αναφέρουν το παράδειγμα της Ελβετίας, χώρα που δεν είναι στην ΕΕ και έχει περιορισμένη πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια για την επιστήμη όπως επίσης δυσκολεύεται να προσελκύσει νέους επιστήμονες.

«Εάν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ και εάν υπάρξει απώλεια της ελεύθερης μετακίνησης των επιστημόνων ανάμεσα στην ΕΕ και τη Βρετανία θα είναι καταστροφικό για την επιστήμη και τα πανεπιστήμια» γράφουν οι επιστήμονες.

Η αποστολή της επιστολής οργανώθηκε από τον καθηγητή του Cambridge, Sir Alan Fersht.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:35