search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Κικίλιας: Στίγμα για την Ελλάδα ο καταυλισμός της Ειδομένης

10.03.2016 10:18
Κικίλιας: Στίγμα για την Ελλάδα ο καταυλισμός της Ειδομένης - Media

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, σχολίασε με ανακοίνωση του ο ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

 

 

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, σχολίασε με ανακοίνωση του ο ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
  
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο καταυλισμός της Ειδομένης, αποτελεί στίγμα για τη χώρα μας και την Ευρώπη. 
 
Καθημερινά, εικόνες ντροπής που υποβιβάζουν και απαξιώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Προσθέτει δε πως «η ανεξέλεγκτη συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων δημιουργεί κατάσταση έντασης στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν. Η Ειδομένη αποτελεί πολλαπλό κίνδυνο σε υγειονομικό και διαχειριστικό επίπεδο, καθώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο κίνδυνος για την ανάπτυξη ασθενειών, όπως η πολυανθεκτική φυματίωση ή η πολιομυελίτιδα, ενώ το νοσοκομείο του Κιλκίς ήδη δηλώνει αδυναμία κάλυψης των αναγκών». 

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγει τονίζοντας πως: «Η Ειδομένη θα πρέπει να λειτουργεί μόνον ως σταθμός για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουν σε άλλες χώρες.  
Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χθες, κάθε μέρα καθυστέρησης επιδεινώνει το πρόβλημα και οδηγεί σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:31