Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Νέα μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μετά την ηλικία των 40 ετών μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια του περιττού βάρους που έχει συσσωρευτεί λόγω ηλικίας.
Νέα μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μετά την ηλικία των 40 ετών μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια του περιττού βάρους που έχει συσσωρευτεί λόγω ηλικίας.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, συγκεκριμένα είδη φρούτων και λαχανικών περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία ενισχύουν την απώλεια των περιττών κιλών. Την αύξηση βάρους εμποδίζουν κυρίως τρία είδη φλαβονοειδών: οι ανθοκυανίνες, οι φλαβονόλες και τα φλαβονοειδικά παράγωγα.
Οι ανθοκυανίνες είναι οι φυτοχημικές ουσίες που ευθύνονται για το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε ή μωβ χρώμα σε φρούτα και λαχανικά, όπως τα μπλε μούρα, τα μαύρα και κόκκινα σμέουρα, τα βατόμουρα, οι μαύρες και κόκκινες σταφίδες, οι φράουλες, τα κόκκινα σταφύλια, το κόκκινο λάχανο κ.λπ.
Φλαβονόλες και φλαβονοειδικά παράγωγα περιέχουν φρούτα και λαχανικά όπως το κρεμμύδι, το μπρόκολο, τα μήλα, τα κεράσια, τα μούρα και το τσάι, αλλά στην συγκεκριμένη μελέτη προέρχονταν κυρίως από το τσάι και τα μήλα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.