search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Με εξοντωτικές ποινές απειλείται ο ΠΑΟΚ

10.03.2016 13:26
Με εξοντωτικές ποινές απειλείται ο ΠΑΟΚ - Media
Σχεδόν όλο τον πειθαρχικό κώδικα χρεώνει στον ΠΑΟΚ η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Αφαίρεση 3-6 βαθμών, κλείσιμο της Τούμπας για πολλές αγωνιστικές και εξαψήφιο πρόστιμο εν όψει.

 

Πειθαρχική δίωξη για όσα έγιναν στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. 

Βάσει των άρθρων για τα οποία γίνεται λόγος στη δίωξη, ο ΠΑΟΚ κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη αντικειμένων πριν και στη διάρκεια του αγώνα και εισβολή οπαδών μεταξύ άλλων. Όλα αυτά επισύρουν βαρύτατες «καμπάνες», που μπορεί να ισχύσουν ακόμη και αθροιστικά. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ κατηγορείται: 

1. Ρίψη αντικειμένων πριν ή μετά τον αγώνα, η οποία επισύρει 8 έως 20 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. 

2. Ρίψη αντικειμένων στη διάρκεια του αγώνα, η οποία επισύρει 20 έως 50 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. 

3. Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο η οποία: 
α) αν συνοδεύεται από βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη (αν εκδικαστεί στα πλέι-οφ, θα αφαιρεθούν από τα πλέι-οφ). 
β) αν δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 50 έως 90 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη 

4. Εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία επισύρουν 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών. 

Ο αθλητικός δικαστής θα κρίνει αν τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο ή όχι κι αν υπήρξε βιαιοπραγία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι υπόλογος και για τη διακοπή του αγώνα. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινδυνεύει να τιμωρηθεί με αφαίρεση 3-6 βαθμών, τουλάχιστον 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και εξαψήφιο πρόστιμο. Μάλιστα, αν η ποινή αφαίρεσης βαθμών τού επιβληθεί στη διάρκεια των play offs, θα τεθεί σε εφαρμογή στη βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος. Αυτό που εκκρεμεί πάντως είναι πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση λόγω της απεργίας των δικηγόρων. 

Αναλυτικά η δίωξη: 

«Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νόμιμα εκπροσωπούμενης, πειθαρχική δίωξη για αδικήματα που τελέσθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (2/3/2016, Κύπελλο Ελλάδας, 5η φάση) και τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 1, παρ. 2 εδ. α, β, παρ. 3 Α, παρ.3 Β εδ. α, β, γ, παρ. 4, παρ. 6 εδ. α, γ, δ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:35