search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:09
MENU CLOSE

Μειώσεις στα τιμολόγια αερίου για νοικοκυριά και βιομηχανίες

10.03.2016 13:46
Μειώσεις στα τιμολόγια αερίου για νοικοκυριά και βιομηχανίες - Media

Νέα μείωση στις τιμές του αερίου «πέρασε» τις προηγούμενες ημέρες στους πελάτες της η ΔΕΠΑ σε συνέχεια των μειώσεων που είχε κάνει στη διάρκεια του 2015.
 

 

Νέα μείωση στις τιμές του αερίου «πέρασε» τις προηγούμενες ημέρες στους πελάτες της η ΔΕΠΑ σε συνέχεια των μειώσεων που είχε κάνει στη διάρκεια του 2015.

Ήδη οι Επιχειρήσεις Αερίου (ΕΠΑ), δηλαδή οι θυγατρικές της ΔΕΠΑ που έχουν την ευθύνη για τη διανομή του αερίου στα σπίτια, έχουν λάβει τα τιμολόγια με έκπτωση 3,2%, την οποία ετοιμάζονται, πιθανότατα από Δευτέρα, να την μετακυλήσουν στους καταναλωτές.

Με αντίστοιχα μειωμένες τιμές έχουν προμηθευτεί αέριο από τη ΔΕΠΑ και ο μεγάλες βιομηχανίες, καθώς και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2015 τα τιμολόγια αερίου είχαν διολισθήσει περίπου κατά 15%, καθώς η ΔΕΠΑ περνάει στους πελάτες της τις μειώσεις τιμών που εξασφαλίζει από τους προμηθευτές της (κυρίως Ρώσους και Αλγερινούς) λόγω της ραγδαίας πτώσης που σημειώνουν το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς χρηματιστηριακές τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις είναι πιθανόν να συνεχιστούν και στα επόμενα τρίμηνα, καθώς οι ΕΠΑ εκτός των μειώσεων στις διεθνείς τιμές, πρόκειται να μετακυλήσουν στους πελάτες της και το όφελος από τις χαμηλότερες τιμές προμήθειας που εξασφάλισαν στο πλαίσιο των δημοπρασιών αερίου που διεξήγαγε πρόσφατα η ΔΕΠΑ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι χαμηλές τιμές του αερίου, οι οποίες παραμένουν πολύ χαμηλότερες από εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης παρά το γεγονός ότι και το πετρέλαιο βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, λειτουργούν ως κίνητρο για τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των καινούργιων συμβολαίων στην Αττική να αυξηθεί το 2015 κατά 42%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:08