search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Μπάρτσα – Ρεάλ Μαδρίτης: Εις τους αιώνας των αιώνων!

29.04.2011 17:45
Μπάρτσα – Ρεάλ Μαδρίτης: Εις τους αιώνας των αιώνων! - Media

«Η Μαδρίτη είναι κάτι σαν κύστη στο συλλογικό υποσυνείδητο της Καταλονίας», γράφει ο διάσημος (από τη Βαρκελώνη) συγγραφέας Μανουέλ Βάθκεθ  Μονταλμπάν, γνωστός για το πάθος που είχε για την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης του.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

«Η Μαδρίτη είναι κάτι σαν κύστη στο συλλογικό υποσυνείδητο της Καταλονίας», γράφει ο διάσημος (από τη Βαρκελώνη) συγγραφέας Μανουέλ Βάθκεθ  Μονταλμπάν, γνωστός για το πάθος που είχε για την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης του. Όπως συμβαίνει με κάθε σοβαρό οπαδό,  έτσι κι ο Μονταλμπάν, περισσότερο απ’όλα, λογάριαζε έναν αγώνα, αυτόν με την μισητή αντίπαλο, στην περίπτωσή μας την βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης. Τα εκατομμύρια των φιλάθλων  που παρακολούθησαν την περασμένη Τετάρτη το πρώτο παιχνίδι Ρεάλ – Μπαρτσελόνα  για τα ημιτελικά του champions league , θαύμασαν μια Μπαρτσελόνα που αντί για ποδόσφαιρο συνέθετε … συμφωνική μουσική,  υποχρεώνοντας τη βασίλισσα  να αρκεστεί, υπό τους ήχους της,  να βοσκήσει την ευγενή χλόη του Μπερναμπέου! Για άλλη μια φορά  απολαύσαμε ποδόσφαιρο από μια ομάδα  που μετέτρεψε έναν αγώνα σε ποιητική βραδιά, με έναν Μέσι  να λύνει τον μαθηματικό τύπο της αρμονίας τινάζοντας τα μαδριλένικα δίχτυα!  Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι οι μάγοι στο  ποδόσφαιρο δεν βρίσκονται στους πάγκους των ομάδων, αλλά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, εκεί που η φανέλα και του πιο ακριβοπληρωμένου μισθοφόρου βαραίνει από τον ιδρώτα! Με δυο λόγια, η υπερβατική Μπάρτσα  μετέτρεψε το  «Βίβα Εσπάνια» σε καταλονικό θρίαμβο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:34