search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Βρετανός Αρχιεπίσκοπος Justin Welby: ΔΕΝ είναι ρατσιστές όσοι «φοβούνται» το μεταναστευτικό!

11.03.2016 10:51

Παίζει δυνατά σήμερα στα Βρετανικά και επεκτείνεται και στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά και Διεθνή ΜΜΕ η συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό της Βουλής ο Αρχιεπίσκοπος Αγγλίας κκ Justin Welby στην οποία χαρακτηρίζει κατανοητό τον φόβο που εκφράζουν κάποιοι άνθρωποι καθώς θεωρούν ότι το μεταναστευτικό κύμα απειλεί τις δομές της κοινωνίας τους, και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην στέγαση, στην αγορά εργασίας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Παίζει δυνατά σήμερα στα Βρετανικά και επεκτείνεται και στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά και Διεθνή ΜΜΕ η συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό της Βουλής ο Αρχιεπίσκοπος Αγγλίας κ.κ Justin Welby στην οποία χαρακτηρίζει κατανοητό τον φόβο που εκφράζουν κάποιοι άνθρωποι καθώς θεωρούν ότι το μεταναστευτικό κύμα απειλεί τις δομές της κοινωνίας τους, και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην στέγαση, στην αγορά εργασίας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αγγλίας χαρακτηρίζει ιστορικά πρωτοφανές και «ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ» το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που απαιτεί ορθή και άμεση αντιμετώπιση, αλλά ταυτόχρονα θεωρεί πολύ χαμηλό τον αριθμό των 20,000 προσφύγων που δήλωσε ότι θα δεχθεί η Κυβέρνηση του κ. Cameron  μέχρι το 2020 οπότε λήγει η θητεία της σε σύγκριση μάλιστα με το 1.1 εκατομμύρια που δέχτηκε μόνο το 2015 η Γερμανία.

Πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή και ισορροπημένη συνέντευξη, έχει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές, αλλά αναδεικνύει και τις άδικες κατηγορίες που εύκολα εκτοξεύονται εναντίον των Ελλήνων περί ρατσισμού και Ξενοφοβίας.

Εύκολα προσπερνούν κάποιοι κύκλοι εντός Ελλάδος τα αντικειμενικά πραγματικά δεδομένα που αφορούν σε εμάς τους Έλληνες καθώς είμαστε αποδέκτες ενός προβλήματος που διογκώνεται καθημερινά με κλειστά τα Βόρεια σύνορά μας και ΑΝΟΙΧΤΑ στους Τούρκους Δουλεμπόρους τα θαλάσσια σύνορά μας.

Σημειώστε τα λόγια του Βρετανού Αρχιεπισκόπου:

«Οι Βρετανοί έχουν έναν «δικαιολογημένο» φόβο της μαζικής μετανάστευσης, και είναι  “απολύτως εξωφρενικό” να καταδικάζονται οι άνθρωποι που εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την εισροή μεγάλου αριθμού μεταναστών ως ρατσιστές…»

 

* O Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής του Παν. Μακεδονίας, Επισκέπτης καθηγητής στο City College, Dept of Business and Economics, Sheffield University International Faculty και Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24