search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:45
MENU CLOSE

«Αγγελιοφόρος» απολύσεων…

29.04.2011 06:51
«Αγγελιοφόρος» απολύσεων… - Media

γράφει ο Τυπικός

Όσοι λένε ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη μήτρα της αλλαγής των εργασιακών, δυσάρεστων και επώδυνων, σχέσεων στον χώρο των ΜΜΕ, μάλλον δεν έχουν άδικο.

γράφει ο Τυπικός

Όσοι λένε ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη μήτρα της αλλαγής των εργασιακών, δυσάρεστων και επώδυνων, σχέσεων στον χώρο των ΜΜΕ, μάλλον δεν έχουν άδικο.

Σύμφωνα με τους Financial Crimes «Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, θυγατρικό σχήμα των Μπακατσέλου, Μπόμπολα και Ψυχάρη, όπου ανήκει ο “Αγγελιοφόρος”, ανακοίνωσε χτες (Πέμπτη) ότι οδηγεί σε εθελουσία έξοδο 6 δημοσιογράφους – επιτελικά στελέχη, απολύει 2 συντάκτες και διακόπτει τη λειτουργία του free press εντύπου “Διαδρομές”, το οποίο μοιραζόταν δωρεάν σε διάφορα κεντρικά σημεία, αλλά και σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η επιχείρηση περιορίζει τον αριθμό του προσωπικού τουλάχιστον κατά 4-5 άτομα στο περιοδικό “Close Up”, στις διοικητικές υπηρεσίες και στην εκτυπωτική μονάδα “Φίλιππος” στο Κιλκίς. Η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ έκανε γνωστό στα μέσα Απριλίου ότι θέλει το αμέσως επόμενο διάστημα να απομακρύνει συνολικά γύρω στους 40-50 εργαζόμενους από τα γραφεία της εφημερίδας και τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου».

Όλα αυτά συμβαίνουν διότι η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ» επικαλείται τις ζημίες του πρώτου τριμήνου του 2011, οι οποίες εμφανίζονται κατά πολύ αυξημένες, σε σχέση με πέρσι.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τον Μάρτιο η ΕΣΗΕΜΘ συμφώνησε με την διοίκηση της επιχείρησης που εκδίδει την εφημερίδα και ζήτησε από τους δημοσιογράφους μέλη της να βάλουν την υπογραφή τους σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθού κατά 12,5% έχοντας ωστόσο τη διαβεβαίωση ότι οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν για έναν χρόνο. Έχει επισημανθεί όμως ότι αυτές οι ατομικές συμβάσεις αφήνουν παράθυρο (ορθάνοιχτο) στην εταιρεία να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις αν ο εκδοτικός όμιλος παρουσιάσει ζημίες μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του ή αν κλείσει ένα κομμάτι του ομίλου.

Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΜΘ με ανακοίνωση της εκφράζει την  «απογοήτευση και αγανάκτηση» της για τις δυο απολύσεις στον «Αγγελιοφόρο», αναφέροντας ότι «η ενέργεια αυτή συνιστά παραβίαση του πνεύματος και του γράμματος της συμφωνίας που πρόσφατα καταρτίστηκε μεταξύ της επιχείρησης και των εργαζομένων, με σκοπό την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και την προστασία των θέσεων εργασίας. Περαιτέρω είναι ανακόλουθη και με τη διαβεβαίωση που δόθηκε στην μόλις προ λίγων ημερών συνάντηση των δύο πλευρών ότι θα ακολουθούσε νέα επαφή για τη συζήτηση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων και του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, καθώς επίσης και επί των μελλοντικών προθέσεων της διοίκησης της επιχείρησης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:43