26/06/2019 20:19:51

Το νέο ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη «Ως εδώ» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το νέο ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη «Ως εδώ» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Media

 

Μετά το πολυβραβευμένο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας για την αλήθεια» που αφορά στους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στο Ιράκ, ο Νίκος Μεγγρέλης επιστρέφει στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  με μία νέα ταινία τεκμηρίωσης μικρού μήκους.

Το «Ως εδώ» παρακολουθεί την ασφυξία που νιώθει ένας αυτοαπασχολούμενος επιχειρηματίας και μας αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Μέσα από τις ιστορίες απλών μικρομεσαίων επιχειρηματιών καταλαβαίνουμε ότι αυτή η πολιτική που ακολουθείται από το 2010 και μετά, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς σχέδιο ανάπτυξης οδηγεί τη χώρα στην εξαθλίωση, τους ανθρώπους στην ανεργία και στην απελπισία και τους νέους στο εξωτερικό.

Το «Ως εδώ» διάρκειας 22’, συμμετέχει  στο επίσημο πρόγραμμα του  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 8μ.μ. στον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» και την Τρίτη 15 Μαρτίου στη 1μ.μ. στο ΛΙΜΑΝΙ, αίθουσα «ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ»

Σκηνοθεσία και σενάριο Νίκος Μεγγρέλης, έρευνα Δώρα Αναγνωστόπουλου, διεύθυνση φωτογραφίας Χρόνης Τσιχλάκης, μοντάζ Δημήτρης Πολυδωρόπουλος.

Παραγωγή Καμπύλης ΑΕΒΕ και Mind the gap.

 

Το trailer της ταινίας

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.