search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:41
MENU CLOSE

Ο στρατός έσωσε και πάλι τα προσχήματα, στην Μαλακάσα..

11.03.2016 17:22
2486820.jpg

 

Το απόλυτο χάος επικρατεί όσον αφορά στην οργάνωση των δομών για τη φιλοξενία των εγκλωβισμένων προσφύγων, με το στρατό να καλείται για μια ακόμη φορά να «βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Χθες το μεσημέρι ο Συνταγματάρχης και προϊστάμενος του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς Μ. Κλούβας είδοποιήθηκε κυριολεκτικά στο «και πέντε» να έχει έτοιμο μέσα σε 48 ώρες το στρατόπεδο «Γερακίνη», στη Μαλακάσα.

Αμέσως  άρχισαν οι εργασίες, με τους στρατιωτικούς να δουλεύουν όλη τη νύχτα προκειμένου να στήσουν σκηνές και να  συντηρήσουν τις απαραίτητες δομές για την όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινη φιλοξενία των προσφύγων, που επρόκειτο να μεταφερθούν εκεί το …Σάββατο.

Μόνο που το Σάββατο για το Συντονιστικό Μεταναστευτικό «μετατέθηκε» για την Παρασκευή, το μεσημέρι, με συνέπεια τουλάχιστον 800 πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά να μεταφέρονται στη Μαλακάσα, ουσιαστικά σ΄ ένα ανέτοιμο στρατόπεδο όπου ακόμα  …στήνονταν σκηνές.

Με συντονισμένες και άμεσες ενέργειες του Συνταγματάρχη Κλούβα και της άμεσης ενεργοποίησης του ΓΕΣ, μέσα σε ελάχιστη ώρα κλήθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία αξιωματικοί  όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου οι πρόσφυγες, ανάμεσα τους δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, να φιλοξενηθούν υποτυπωδώς απόψε και από αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας να αποπερατωθούν οι εργασίες.

Για μια ακόμη φορά όμως, αποδεικνύεται η προχειρότητα και η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών με την κύρια ευθύνη για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε  να  βαραίνει το Συντονιστικό του Προσφυγικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:41