search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:08
MENU CLOSE

Έφτασαν οι πρώτοι 150 Σύροι πρόσφυγες στο χώρο φιλοξενίας της Κόνιτσας

11.03.2016 19:00
Έφτασαν οι πρώτοι 150 Σύροι πρόσφυγες στο χώρο φιλοξενίας της Κόνιτσας - Media

 

Μια ζεστή αγκαλιά στην Κόνιτσα βρήκαν οι πρώτοι 150 πρόσφυγες από οικογένειες της Συρίας, που έφθασαν στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Παιδιού, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Στο χώρο της φιλοξενίας τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος, τοπικοί φορείς, κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, και δεκάδες κάτοικοι της ηπειρώτικης κωμόπολης, οι οποίοι με ευαισθησία και ανθρωπιά είχαν νωρίτερα σπεύσει ο καθένας να προσφέρει ό,τι μπορούσε, τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια, ενώ προσπάθησαν να τους βοηθήσουν να βγουν από τα λεωφορεία και να μεταφέρουν τα πράγματα τους στο Κέντρο.

Τα κτήρια του Κέντρου, είναι πέτρινα με μεγάλους χώρους και κατάλληλες υποδομές, ώστε οι συνθήκες φιλοξενίας να είναι ανθρώπινες για τα ταλαιπωρημένα παιδάκια.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, ο οποίος είπε ότι «σήμερα στην Ήπειρο κερδίζει ο άνθρωπος».

Οι ταλαιπωρημένοι Σύροι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι από την Αθήνα για την Κόνιτσα, αν και ταλαιπωρημένοι είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα για την βοήθεια που τους παρέχει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:07