search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:58
MENU CLOSE

Έρευνα της Κομισιόν σε τράπεζες για την αγορά CDS

29.04.2011 13:35
Έρευνα της Κομισιόν σε τράπεζες για την αγορά CDS - Media

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι άρχισαν δύο παράλληλες έρευνες σε 16 επενδυτικές τράπεζες, σχετικά με υποθέσεις παραβίασης ανταγωνισμού στην αγορά συμβολαίων αθέτησης πληρωμών (CDS).

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι άρχισαν δύο παράλληλες έρευνες σε 16 επενδυτικές τράπεζες, σχετικά με υποθέσεις παραβίασης ανταγωνισμού στην αγορά συμβολαίων αθέτησης πληρωμών (CDS).

Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν θα ερευνήσει εάν προκύπτει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης για τις 16 επενδυτικές τράπεζες και τη Markit –πάροχο πληροφοριών για την αγορά των CDS.

Οι 16 τράπεζες είναι η JP Morgan, η Bank of America, η Merrill Lynch, η Barclays, η BNP Paribas, η Citigroup, η Commerzbank, η Credit Suisse First Boston, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η HSBC, η Morgan Stanley, η Royal Bank of Scotland, η UBS, η Wells Fargo Bank/Wachovia, η Credit Agricole και η Societe Generale.

Παράλληλα, η Κομισιόν διενεργεί ελέγχους για 9 από τις 16 τράπεζες και την ICE Clear Europe, εκκαθαριστή των CDS, ώστε να εξεταστεί εάν υπήρξε επιλεκτική τιμολόγηση από την ICE για ορισμένες τράπεζες σε βάρος των ανταγωνιστών τους.

«Τα CDS έχουν χρήσιμο ρόλο για τις χρηματοοικονομικές αγορές και την οικονομία. Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν δείξει, ωστόσο, ότι κατά την διαπραγμάτευση αυτών των προϊόντων διαπιστώνονται πολλές ανεπάρκειες, που δεν μπορούν να διευθετηθούν μόνο μέσω της ρύθμισης (της αγοράς)» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:57