search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:11
MENU CLOSE

El Pais: Δεν θα άλλαζε τίποτα αν γίνονταν σήμερα εκλογές στην Ισπανία

13.03.2016 12:53
Ισπανία: Καταδικάστηκαν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη των Σοσιαλιστών για υπόθεση διαφθοράς - Media

Oι Ισπανοί θα ψήφιζαν τους ίδιους υποψηφίους με εκείνους που επέλεξαν στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου σε περίπτωση που διεξαγόταν μια νέα εκλογική αναμέτρηση κι ως αποτέλεσμα κανένα κόμμα δεν θα λάμβανε ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει και το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα θα συνεχιζόταν, καταδεικνύει η δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα El Pais.

 

Oι Ισπανοί θα ψήφιζαν τους ίδιους υποψηφίους με εκείνους που επέλεξαν στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου σε περίπτωση που διεξαγόταν μια νέα εκλογική αναμέτρηση κι ως αποτέλεσμα κανένα κόμμα δεν θα λάμβανε ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει και το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα θα συνεχιζόταν, καταδεικνύει η δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα El Pais.

Τα κόμματα της χώρας απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση έπειτα από δύο μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων και δύο ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο όπου απορρίφθηκε το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνασπισμού υπό τους Σοσιαλιστές. Οι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες εάν το αδιέξοδο δεν αρθεί πριν από την προθεσμία της 2ας Μαΐου.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metroscopia, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) θα κέρδιζε εκ νέου τις περισσότερες ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%, μακριά ωστόσο από την απόλυτη πλειοψηφία που θα του επέτρεπε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι Σοσιαλιστές θα συγκέντρωναν ποσοστό 23,1% στη δεύτερη θέση, ενώ οι Ciudadanos (C’s) και οι Podemos θα καταλάμβαναν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με ποσοστό 19,5% και 16,8%.

 

Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης είναι συν/πλην 2,9%. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 πολίτες και διεξήχθη την 8η και 9η Μαρτίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:10