search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Μπρέιβικ στο δικαστήριο (Video)

15.03.2016 09:21
Νορβηγία: Ο μακελάρης Μπρέιβικ επιδιώκει αποφυλάκιση υπό όρους - Media

Στο δικαστήριο της Νορβηγίας  βρίσκεται και πάλι ο μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ.

Στο δικαστήριο της Νορβηγίας  βρίσκεται και πάλι ο μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ.

Ο άνθρωπος που σκότωσε 77 ανθρώπους το 2011 όταν βομβάρδισε το κεντρικό Όσλο και στη συνέχεια πήγε στο νησί Οτόγια και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως την κατασκήνωση της νεολαίας των Εργατικών περιγράφει τις συνθήκες κράτησής του στη φυλακή ως «βασανιστήρια». Ο Άντερς Μπρέιβικ είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια φυλακή το 2012.

Το πρωί έδωσε τα χέρια στους δικηγόρους του πριν καθίσει και έκανε ναζιστικό χαιρετισμό μπαίνοντας στο δικαστήριο. Ο 37χρονος κατηγορεί τη νορβηγική κυβέρνηση για παραβίαση δύο ρητρών της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μία από τις ρήτρες εγγυάται το δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και της αλληλογραφίας και η άλλη απαγορεύει την απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση ή τιμωρία.

Ο δικηγόρος του Oystein Storvik δήλωσε στο πρακτορείο AFP ότι ο Μπρέιβικ πιέστηκε πολύ λόγω της απομόνωσης στη φυλακή Skien.

«Ένα από τα βασικά πράγματα που έκανε στη φυλακή ήταν να διαβάζει. Σταμάτησε και αυτό τώρα. Έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι σημάδι πως η απομόνωση του έκανε κακό ψυχολογικά».

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι λογοκρίνεται η αλληλογραφία του προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία εξτρεμιστικού δικτύου, ενώ οι επισκέψεις που δέχεται γίνονται με ένα γυάλινο χώρισμα ανάμεσά τους. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα επέμεινε πως οι συνθήκες κράτησής του είναι εντός των ορίων του τι επιτρέπεται στο πλαίσιο της σύμβασης.

Η ακροαματική διαδικασία που διεξάγεται στη φυλακή Skien αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, ενώ ο Άντερς Μπρέιβικ αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη. Αν αποφασιστεί πως οι συνθήκες κράτησής του είναι τόσο αυστηρές, θα μπορούσε να διαταχθεί άρση των περιορισμών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:23