search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:06
MENU CLOSE

Ελέγχους μέσα σε μια εβδομάδα για το μαύρο χρήμα ζητούν οι δανειστές

15.03.2016 15:12
Ελέγχους μέσα σε μια εβδομάδα για το μαύρο χρήμα ζητούν οι δανειστές - Media

 

Με την αποκάλυψη του μαύρου χρήματος και την πάταξη της διαφθοράς είχε να κάνει η τελευταία φορά η συζήτηση του ελληνικού κυβερνητικού επιτελείου με τους δανειστές, με το κουαρτέτο να ζητά ελέγχους εξπρές στους «ανοιχτομάτηδες». Δηλαδή, θέλουν σε μόλις μία εβδομάδα, οι αρχές να ερευνούν τις τραπεζικές καταθέσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία των ελεγχόμενων, δίνοντας στο δημόσιο άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.

Αφήνουν πάντως το περιθώριο στον κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέτει συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος, προκειμένου να αποκαλύψουν εθελοντικά οι ίδιοι τυχόν κρυφά εισοδήματά τους, και να αποφύγουν τα πρόστιμα μετά από έλεγχο, πληρώνοντας κανονικά όμως τους επιπλέον φόρους που προκύπτουν για κάθε έτος που αφορά την πρόσθετη δήλωση εισοδήματος.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του γ.γ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους θεσμούς, οι δανειστές απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης να μπορούν να δηλώνουν όσοι «ξέχασαν», τα εισοδήματά τους, πληρώνοντας ένα φόρο της τάξεως του 35% και με γενναίες εκπτώσεις έως 70 και 80% εάν επένδυαν τα λεφτά τους σε ομόλογα κλπ.

Αντίθετα ζητούν ο έλεγχος των καταθέσεων να γίνεται  σε βάθος δεκαπενταετίας, έναντι δεκαετίας που ισχύει σήμερα, με στόχο μάλιστα οι έλεγχοι να ολοκληρώνονται μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ωστόσο, η λίστα Μπόργιανς δεν είναι μέσα, αφού είναι λίστα φοροδιαφυγής και όχι διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για να μπορέσουν να επιβάλλουν κυρώσεις οι ειδικοί του ΥΠΟΙΚ στην λίστα είναι απαραίτητη η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων, νομοσχέδιο το οποίο ήταν στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να έχει ψηφιστεί ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους, αλλά «κόλλησε» στους δανειστές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:06