search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Επιστημονική διημερίδα στο Ρέθυμνο με αφορμή το graphic novel «Αϊβαλί»

16.03.2016 08:22
Επιστημονική διημερίδα στο Ρέθυμνο με αφορμή το graphic novel «Αϊβαλί» - Media

 

Μετά την επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα που είχε γίνει πριν 6 μήνες στα Χανιά με αφορμή το graphic novel «Αϊβαλί» (διοργανωτές τότε ήταν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου), έρχεται η σειρά μιας νέας διημερίδας, και πάλι στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο.

Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ θα γίνει το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Σπίτι του Πολιτισμού ενώ την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 19:00 θα γίνει η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του graphic novel «Αϊβαλί» στο Ινστιτούτο Μεσογειακών σπουδών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΕΤΑΚΗ, ο σκιτσογράφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΚΑΣ και ο Soloup ενώ θα προβληθεί το βίντεο της εισήγησης του δημοσιογράφου και συγγραφέα BRUCE CLARK για τα εγκαίνια της έκθεσης «Αϊβαλί» στο Μουσείο Μπενάκη.

Την παρουσίαση της Παρασκευής θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με «Ταμπαχανιώτικα» Αστικά τραγούδια (Μπουλγαρί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ, ούτι:ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ.

Το βράδυ του Σαββάτου θα υπάρξει και θεατρικό δρώμενο πάνω στο τελευταίο κεφάλαιο του graphic novel με τίτλο «Κιόρογλου» από το studio θεάτρου «The Garage» σε σκηνοθεσία κι επιμέλεια ΕΛΕΝΗ ΔΑΓΚΑ.

Την επιμέλεια της διημερίδας και της παρουσίασης έχει η φιλόλογος και δημοσιογράφος ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΖΙΡΑΚΗ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:20