search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:10
MENU CLOSE

O «Μπάτμαν των ποδηλάτων» επιστρέφει κλεμμένα ποδήλατα στους ιδιοκτήτες τους

16.03.2016 10:37
O «Μπάτμαν των ποδηλάτων» επιστρέφει κλεμμένα ποδήλατα στους ιδιοκτήτες τους - Media

Ένας άνδρας από το Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος αυτό-αποκαλείται «Μπάτμαν του Σιάτλ» έχει κάνει προσωπική του αποστολή την «επανένωση των ανθρώπων με τα κλεμμένα τους ποδήλατα».

 

Ένας άνδρας από το Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος αυτό-αποκαλείται «Μπάτμαν του Σιάτλ» έχει κάνει προσωπική του αποστολή την «επανένωση των ανθρώπων με τα κλεμμένα τους ποδήλατα».

Ο άνδρας, ο οποίος δεν αποκαλύπτει το όνομα του, εργάζεται ως μηχανικός, είναι παντρεμένος και είναι μεταξύ 30 και 40 ετών. Μίλησε στον Guardian υπό καθεστώς ανωνυμίας καθώς τον τελευταίο καιρό αυξάνεται το ενδιαφέρον του κοινού για την ταυτότητα και τη μεθοδολογία του.

Αποκάλυψε ότι κυνηγάει τους δράστες κλεμμένων ποδηλάτων από τις αρχές του 2015 ενώ έχει καταφέρει να επιστρέψει ήδη 22 ποδήλατα στους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το όνομα του προέκυψε μετά που ένας αστυνόμος τον αποκάλεσε «Ρομπέν των Δασών». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «από τη στιγμή που δεν κλέβω από τους πλούσιους για να δίνω στους φτωχούς, το «Μπάτμαν» μου ταίριαζε καλύτερα».

Τονίζει πως η υπερηρωική περσόνα του φαίνεται κάπως αστεία αλλά συνεχίζει τις προσπάθειες του γιατί το Σιάτλ είναι γνωστό ως μια φιλική πόλη.

«Επίσης, με κάνει να νιώθω πολύ καλά το να βλέπω τη χαρά των ανθρώπων όταν τους επιστρέφω τα ποδήλατα τους. Για πολλούς σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα απλό υλικό αγαθό».

Ο τρόπος που βρίσκει τα κλεμμένα ποδήλατα είναι απλός αλλά πολύ αποτελεσματικός. Κοιτάει τις αγγελίες για ποδήλατα προς πώληση και μετά τις ελέγχει με βάση τη λίστα με τα κλεμμένα ποδήλατα. Αν βρει κάποια που να ταιριάζουν, κανονίζει μια συνάντηση ως δήθεν αγοραστής και ταυτόχρονα ενημερώνει τις αρχές για τον τόπο της συνάντησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Seattle Times” μέσα στο 2015 αναφέρθηκαν πάνω από 1500 κλεμμένα ποδήλατα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:09