search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57
MENU CLOSE

Παρατείνεται έως τις 3 Μαΐου η ισχύς του “νόμου Δένδια” για τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

16.03.2016 15:30
Παρατείνεται έως τις 3 Μαΐου η ισχύς του "νόμου Δένδια" για τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - Media

Παράταση μέχρι τις 3 Μαΐου στην ισχύ του νόμου 4307/2014, γνωστού και ως νόμου Δένδια, για τις ρυθμίσεις οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή. 

 

Παράταση μέχρι τις 3 Μαΐου στην ισχύ του νόμου 4307/2014, γνωστού και ως νόμου Δένδια, για τις ρυθμίσεις οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ένταξης στο νόμο έληγε στις 31 Μαρτίου 2016, ωστόσο η παράταση κατά ένα μήνα διασφαλίζει τη διατήρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου στη ζωή, ώστε να μην υπάρξει ρυθμιστικό κενό ενόψει της αναθεώρησης του νόμου μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η τροπολογία κατετέθη στο νομοσχέδιο με τίτλο “Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2013/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2013 και στο άρθρο 1 της Οδηγίας 2014/51/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και άλλες διατάξεις”, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η παράταση δίνεται προκειμένου να μην υπάρξει ρυθμιστικό κενό, έως ότου καθοριστεί το νέο βελτιωμένο πλαίσιο για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς.

“Η κάλυψη του ρυθμιστικού κενού διευκολύνει τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν και το χρονικό διάστημα της παράτασης για τη ρύθμιση των χρεών τους. Παράλληλα, η προτεινόμενη ρύθμιση παρέχει ικανό χρόνο για διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς των προωθούμενων βελτιώσεων του θεσμικού πλαισίου”, τονίζεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση.

Επίσης, με άλλη τροπολογία ρυθμίζονται θέματα του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ). Ειδικότερα, η ρύθμιση προβλέπει την ανάληψη από το ελληνικό Δημόσιο του ανεξόφλητου ποσού των δανείων που έχει συνάψει ο ΟΔΙΕ, ενώ η εξυπηρέτησή τους ανατίθεται στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57