search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:50
MENU CLOSE

Επίσκεψη των φοιτητριών/των του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Φύλο, Κοινωνία και Πολιτική» στη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου

16.03.2016 17:20
Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους - Media

 

Τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου και το Ιστορικό Αρχείο της επισκέφτηκαν την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, οι φοιτήτριες/τές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Φύλο, Κοινωνία και Πολιτική» του Παντείου Πανεπιστημίου, συνοδευόμενες/οι από τις καθηγήτριες κ.κ. Παπαγαρουφάλη και Τζελέπη.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι φοιτήτριες/τές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου και παρακολούθησαν ένα σύντομο βίντεο με στόχο την εξοικείωσή τους με τεχνικές, μεθόδους διερεύνησης και χρήσης του υλικού, ώστε να το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της φοίτησής τους, αλλά και σε κάθε νέα ερευνητική τους δραστηριότητα.

Η Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων μετρά ήδη τριάντα δυο συναπτά έτη λειτουργίας. Είναι η μοναδική οργανωμένη βιβλιοθήκη στη Ελλάδα ειδική για θέματα ισότητας των φύλων και ιστορίας του γυναικείου κινήματος. Η συλλογή της φθάνει στους 17.000 τίτλους, έντυπου και ψηφιακού υλικού και αποτελείται από βιβλία, περιοδικά, φυλλάδια, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, νόμους, διδακτορικές διατριβές, πρακτικά και υλικό συνεδρίων κλπ.

Στη Βιβλιοθήκη λειτουργεί Αναγνωστήριο, το ψηφιακό υλικό ελεύθερης πρόσβασης είναι προσπελάσιμο από οπουδήποτε, ενώ στα E-books η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο μέσα από το χώρο της. Παράλληλα, υπηρεσίες προσφέρονται και σε απομακρυσμένους χρήστες (δανεισμοί, διαδανεισμοί, αποστολή βιβλιογραφιών, καθώς και ψηφιοποιημένου και ψηφιακού υλικού με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Το Ιστορικό Αρχείο της Βιβλιοθήκης, το οποίο ήδη λειτουργεί εννιά χρόνια, αποτελείται από περίπου 10.000 καταγεγραμμένα τεκμήρια για τη γένεση και την εξέλιξη των αγώνων του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα, με το υλικό του να διατίθεται προς μελέτη κατόπιν ραντεβού.

Στον ιστότοπο της ΓΓΙΦ http://www.isotita.gr οι χρήστριες/στες μπορούν να περιηγηθούν  στους ηλεκτρονικούς καταλόγους της Βιβλιοθήκης, του Ιστορικού Αρχείου και του νέου καταλόγου «Κλειώ»: Οδηγός Γυναικείων Αρχείων, που περιλαμβάνει 980 αρχεία γυναικείων προσωπικοτήτων, οργανώσεων και συλλόγων.

Οι φοιτήτριες/τές και οι καθηγήτριες που τις/τους συνόδευαν δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες/οι από την ποικιλία του υλικού, τον τρόπο οργάνωσης και διάθεσής του, καθώς και από το ευχάριστο περιβάλλον στο χώρο του Αναγνωστηρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:50