search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:08
MENU CLOSE

Όλοι νίκησαν στη γιορτή του θεάτρου!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1908
17-03-2016
18.03.2016 14:16
Όλοι νίκησαν στη γιορτή του θεάτρου! - Media
Η μεγάλη γιορτή των αγνών θεατρανθρώπων τέλειωσε. Το βράδυ της Κυριακής πέρασε στην ιστορία το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
 
Η μεγάλη γιορτή των αγνών θεατρανθρώπων τέλειωσε. Το βράδυ της Κυριακής πέρασε στην ιστορία το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας. Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλη Στεργιόπουλου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση και μάλιστα σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Ακολούθησε η απονομή των βραβείων δίνοντας τέλος στην αγωνία των οχτώ συνολικά διαγωνιζόμενων θιάσων. Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης ανέλαβαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής και συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Μόρτζος, ηθοποιός – σκηνοθέτης – καθηγητής υποκριτικής, ο κ. Βύρωνας Φιδετζής, μαέστρος – σολίστ – μελετητής της ελληνικής μουσικής, ο κ. Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος, η κ. Λίνα Ζαρκαδούλα, σκηνοθέτης, και ο υπογράφων.
 
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου με τίτλο «Η Μουσική σε ρόλο… πρωταγωνιστή». 
 
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ: 
Καλύτερης Παράστασης: Στο Θεατρικό Εργαστήρι Συλλόγου Πελοποννησίων Λαυρεωτικής «Ο Κολοκοτρώνης» για το έργο «Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας» του Δ. Κορομηλά.
Σκηνοθεσίας: Στον Βασ. Ξενικάκη για τη σκηνοθεσία του έργου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου που παρουσίασε η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου Ν. Ρεθύμνης.
Επιλογής Κειμένου: Στην Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου (Δ. Κορινθίων) «Απόλλων» για το έργο «Ο Φονιάς» του Μ. Ευθυμιάδη.
Α’ Ανδρικού Ρόλου: Στον Νίκο Χατζούδη για την ερμηνεία του στον ρόλο του αστυνομικού στο έργο «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» των Ασημάκη Γιαλαμά – Κώστα Πρετεντέρη, που παρουσίασε το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών.
Α’ Γυναικείου Ρόλου: Στη Σωτηρία Τσέλιου – Παππά για την ερμηνεία της στον ρόλο της Εκάβης στο έργο «Τρωάδες» από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.
Σκηνογραφίας: Στον Ιωσήφ Πολυκάρπου για τα σκηνικά στο έργο «Οι ηλίθιοι» (Θεατρικό Εργαστήρι του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας).
Ενδυματολογίας: Στην Καλλιόπη Τσιμπισκάκη για τις ενδυμασίες στο έργο «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, που παρουσίασε η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου Ν. Ρεθύμνης. 
Μουσικής Σύνθεσης: Στον Γιάν. Ψειμάδα για τη μουσική σύνθεση στις «Τρωάδες» (Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα).
Ραντεβού του χρόνου, παιδιά! 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06