search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:44
MENU CLOSE

Αναβάλλεται ενόψει Συνόδου η κόντρα των κυβερνητικών εταίρων-Τραβά το «σχοινί» ο Καμμένος: Προϋπόθεση η παραίτησή Μουζάλα

16.03.2016 21:48
Από την ακροδεξιά στην προοδευτική συμμαχία!  - Media

Παρά τις φήμες που ήθελαν τους Νίκο Παππά και Τέρενς Κουίκ να επιχειρούν με συναντήσεις στο σπίτι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, να τον πείσουν να κατεβάσει τους τόνους, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει.

 

Παρά τις φήμες που ήθελαν τους Νίκο Παππά και Τέρενς Κουίκ να επιχειρούν με συναντήσεις στο σπίτι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, να τον πείσουν να κατεβάσει τους τόνους, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προχωρά σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, στις 9:00 το πρωί της Πέμπτης, την ίδια ώρα με αυτή που έχει θέσει ως τελεσίγραφο για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Θέλοντας μάλιστα να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν και τον ήθελαν να ρίχνει τους τόνους, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το εξής:

 

Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική κρίση, μοιάζει να μπαίνει για λίγο σε δεύτερο πλάνο. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος σε τηλεφωνική τους επικοινωνία αργά το βράδυ της Τετάρτης. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. Οι κυβερνητικοί εταίροι, φέρονται να συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους σχετικά με το “ζήτημα Μουζάλα” αμέσως μετά την εν λόγω Σύνοδο, ενώ φαίνεται ακόμα πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει τελικώς το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Η στάση του πρωθυπουργού

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κάνοντας λόγο για “φραστικό λάθος” εκ μέρους του Γιάννη Μουζάλα.

Ενώ ενδεικτικό της βαθιάς κρίσης που επικρατεί στη σχέση των κυβερνητικών εταίρων είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να μαζέψουν τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ!

Σημείο σύγκλισης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου δεν βρέθηκε ούτε στην συνάντησή τους το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου, σύμφωνα με το MEGA, ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών ήταν ο εξής:

Τσίπρας: Ήταν ένα λάθος φραστικό, το πήρε πίσω αμέσως και ζήτησε συγγνώμη.

Καμμένος: Υπάρχει ένα βίντεο με υπουργό ελληνικής κυβέρνησης να λέει Μακεδονία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τσίπρας: Έχουν γίνει κατηγορηματικές δηλώσεις από την κυβέρνηση και θα γίνουν ακόμη πιο έντονες στο briefing που θα γίνει σε λίγο.

Καμμένος: Εγώ δεσμεύομαι από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών. Λυπάμαι αλλά δεν μπορεί να μείνει.

Τσίπρας: Όμως τώρα έχουμε Σύνοδο Κορυφής και κρίσιμη.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, νωρίτερα ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο κ. Μουζάλας είναι εκείνος ο οποίος οφείλει αυτή τη στιγμή, έχοντας παραδεχτεί ότι έκανε σφάλμα, όπως λέει ο ίδιος, να παραιτηθεί», ενώ προσέθεσε ότι «δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική».

«Δεν μπορεί τη στιγμή που ο πρωθυπουργός φεύγει για να πάει ισχυρός στην Ευρώπη, την ώρα που στο οικονομικό θέμα έχουμε φτάσει πλέον να συζητάμε το τέλος της αξιολόγησης και τη διαγραφή του χρέους να έχουμε τέτοιες δηλώσεις οι οποίες είναι εθνικά επιζήμιες και προκαλούν τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο κ. Μουζάλας».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του Μαξίμου, που –όπως είπε – «καλύπτει αμήχανα» τον κ. Μουζάλα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «εγώ μετά την ανακοίνωση αυτή, ενημερώθηκα από συνεργάτες μου, είδα το video και μίλησα με τον πρωθυπουργό. Σας διαβεβαιώνω ότι ο πρωθυπουργός εκείνη την ώρα δεν είχε δει τίποτα».

Ερωτηθείς αν με το “εκείνη την ώρα” εννοεί την ώρα που εξεδόθη η ανακοίνωση, είπε «μετά. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και μου είπε ότι θα το δει και θα μιλήσουμε. Δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος. Του είπα λοιπόν ότι εγώ ζητώ την παραίτηση του κ. Μουζάλα».

Στην επαναφορά του ζητήματος στο τέλος της συνέντευξης, ο κ. Καμμένος είπε: «Σας λέω ότι ακόμα δεν είχαν δει το βίντεο και δεν είχαν μιλήσει με κανέναν. Εγώ το βράδυ επικοινώνησα με την κ. Γεροβασίλη και της εξήγησα τη σοβαρότητα του θέματος για εμάς. Πράγματι, μου είπε ότι είχε βγει μία πρώτη ανακοίνωση. Της είπα ότι εμάς αυτή η ανακοίνωση δεν μας καλύπτει, ότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, της είπα ότι επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό και μείναμε στο ότι σήμερα το πρωί θα περιμένουμε τον κ. Μουζάλα να δούμε τι θα κάνει και από εκεί και πέρα θα επικοινωνήσω πάλι με τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ειλικρινής και υπογράμμισε ότι η στήριξη της κυβέρνησης βασίζεται στην απόλυτη ειλικρίνεια μεταξύ των δύο κομμάτων που την στηρίζουν, προσθέτοντας «αυτή η κυβέρνηση είναι ισχυρή, γιατί όταν πρέπει θυσιάζονται και κάποιοι άνθρωποι προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το εθνικό έργο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:44