search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:49
MENU CLOSE

Αναδρομικό «ψαλίδι» έως 32% στα μερίσματα 285.000 συνταξιούχων του Δημοσίου

17.03.2016 11:16
Αναδρομικό «ψαλίδι» έως 32% στα μερίσματα 285.000 συνταξιούχων του Δημοσίου - Media

Τέλος στη μηνιαία καταβολή των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου στους 285.000 συνταξιούχους του Δημοσίου βάζει, από τον Απρίλιο, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιχειρώντας να οριστικοποιήσει έως τον Ιούνιο το τελικό ύψος των περικοπών που θα γίνουν με βάση τα έσοδα και τα έξοδα (δηλαδή τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος) και υπολογίζεται ότι θα φτάσουν το 32%.

 

Τέλος στη μηνιαία καταβολή των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου στους 285.000 συνταξιούχους του Δημοσίου βάζει, από τον Απρίλιο, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιχειρώντας να οριστικοποιήσει έως τον Ιούνιο το τελικό ύψος των περικοπών που θα γίνουν με βάση τα έσοδα και τα έξοδα (δηλαδή τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος) και υπολογίζεται ότι θα φτάσουν το 32%, σύμφωνα με την imerisia.gr.

Με απόφαση του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου (που ελήφθη ύστερα από πρόταση του Ταμείου) τα μερίσματα θα καταβάλλονται από τον Απρίλιο 2016 και εφεξής, ανά τρίμηνο και όχι ανά μήνα. Δηλαδή, η καταβολή των μερισμάτων Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου θα γίνει στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Η αλλαγή του χρόνου πληρωμής γίνεται, όπως παραδέχεται ο υφυπουργός, «προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών, από τις οποίες θα προκύψει η αναπροσαρμογή των μερισμάτων».

Στο διάστημα αυτό – και χωρίς την «πίεση» για την εξεύρεση των 39,43 εκατ. ευρώ που χρειάζεται το Ταμείο κάθε μήνα για να πληρώνει τα μερίσματα- θα αναζητηθούν τρόποι για την είσπραξη ποσών παρελθόντων ετών που οφείλονται στο Μετοχικό αλλά και αξιοποίησης των αποθεματικών από τις εισφορές των εν ενεργεία υπαλλήλων. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο έχει ήδη ενσωματώσει στον νέο προϋπολογισμό του Ταμείου τις περικοπές προβλέποντας μάλιστα για το 2016 πλεόνασμα 39 εκατ. ευρώ (έσοδα 774,3 εκατ. ευρώ και έξοδα 735,3 εκατ. ευρώ) έναντι ελλείμματος 227 εκατ. ευρώ που είχε το 2015 (έσοδα 584,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε σύγκριση με το 2014, λόγω και της κατάργησης κοινωνικών πόρων και έξοδα 811,5 εκατ. ευρώ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:49