search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:36
MENU CLOSE

Νέα γκάφα με τη «Μακεδονία»

17.03.2016 13:03
ΠΓΔΜ: Στην τελική ευθεία η συνταγματική αναθεώρηση - Media

Συνεχίζει να πυροδοτεί κόντρες και να δημιουργεί… γκάφες το θέμα με την ονομασία της πΓΔΜ. Το τελευταίο επεισόδιο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προέκυψε από την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

 

Συνεχίζει να πυροδοτεί κόντρες και να δημιουργεί… γκάφες το θέμα με την ονομασία της πΓΔΜ. Το τελευταίο επεισόδιο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προέκυψε από την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ότι έβγαλε κοινό ανακοινωθέν με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο οποίο η γειτονική χώρα εμφανίζεται με το όνομα Μακεδονία.

Ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε ότι «το περασμένο Σαββατοκυριακο στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ολάντ, βγήκε κοινή ανακοίνωση και αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρωθυπουργό η FYROM ως Μακεδονία χωρίς εισαγωγικά. Και πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει για ποιο λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός σε κοινή ανακοίνωση που έκανε με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Ολάντ αναφέρθηκε στα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία».

Ο Κώστας Σκρέκας μπορεί να έκανε λάθος, υποβαθμίζοντας τον Γάλλο πρόεδρο σε πρωθυπουργό, αλλά σύμφωνα με το Μαξίμου έκανε ένα πολύ πιο σοβαρό ατόπημα.
«Θα συνιστούσαμε στον κύριο Σκρέκα να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας ώστε να μπορεί να κατανοήσει ότι το υποτιθέμενο «κοινό ανακοινωθέν» στο οποίο αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου και συμπληρώνουν «θα του συνιστούσαμε επίσης να αποφεύγει να βασίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται. Στη Νέα Δημοκρατία θα συνιστούσαμε να φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:35