search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:13
MENU CLOSE

Πεταλωτής: «Προχωρήσαμε σε μεγάλες δομικές αλλαγές σε πολύ λίγο»

02.05.2011 14:37
Πεταλωτής: «Προχωρήσαμε σε μεγάλες δομικές αλλαγές σε πολύ λίγο» - Media

«Προχωρήσαμε σε μεγάλες δομικές αλλαγές σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και τους τελευταίους 18 μήνες κάναμε τόσα όσα δεν έκαναν κυβερνήσεις σε δεκαετίες» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έπρεπε να σταματήσει τη χώρα από τον γκρεμό».

«Προχωρήσαμε σε μεγάλες δομικές αλλαγές σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και τους τελευταίους 18 μήνες κάναμε τόσα όσα δεν έκαναν κυβερνήσεις σε δεκαετίες» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έπρεπε να σταματήσει τη χώρα από τον γκρεμό».

Άσκησε έντονη κριτική σε όσους βρίσκονται, όπως είπε, απέναντι, κάνοντας λόγο για «δυνάμεις της συντήρησης, καταστροφολόγους και φωνές μιζέριας». Ταυτοχρόνως, κατέστησε σαφές ότι «για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπάρχουν οι λογικές της κυβέρνησης Καραμανλή ‘ασ’ το για αργότερα», αποδοκιμάζοντας την πολιτική της ΝΔ που, όπως είπε, οδήγησε στο Μνημόνιο.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές που χρειάζονται, για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και αποδοκίμασε όσες απόψεις, αναλύσεις επιμένουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αποδίδοντάς τα σε συγκεκριμένες ομάδες που «νοιάζονται για την τσέπη τους». Επανέλαβε ότι τυχόν αναδιάρθρωση δεν θα λύσει το πρόβλημα της χώρας. 

«Χρειάζεται μόνο να κάνουμε τη δουλειά μας όσο γίνεται πιο σωστά και καλύτερα και μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε όσους επένδυσαν στη χρεοκοπία της χώρας» σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα και την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι δεν είναι μυστικές επαφές αλλά τακτικές και δεν θίγεται θέμα αναδιάρθρωσης. 

Όσον αφορά σε ενδεχόμενο επιμήκυνσης και μείωσης του επιτοκίου για το χρέος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «είναι άλλο πράγμα η αναδιάρθρωση και άλλο η βελτίωση των όρων αποπληρωμής των δανείων». Υπερασπίστηκε ακόμη την επιλογή περικοπής μισθών και συντάξεων πριν από ένα χρόνο, γιατί ήταν «ύψιστη ανάγκη και ευθύνη της κυβέρνησης στις τότε συνθήκες και, εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομία και η ανάπτυξη, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η επανόρθωση των εισοδημάτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:04