search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:39
MENU CLOSE

Παπάς: Τέλος οι «στημένες» δημοσκοπήσεις – Επίθεση κατά ΝΔ και ιδιοκτητών ΜΜΕ

18.03.2016 10:17
Παππάς: Φυσικός σύμμαχος της ΝΔ, το ΔΝΤ - Media

Σφοδρή επίθεση κατα των εταιρειών δημοσκοπήσεων εξαπέλυσε από τη Βουλη ο Νικος Παππας. Ο υπουργός Επικράτειας έκανε λόγο για προσπάθεια άσκησης πολιτικής και για αμεροληψια εκ μέρους των εταιρειών δημοσκοπήσεων και στάθηκε οξύς τόσο απέναντι στη ΝΔ όσο και απέναντι στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Ενώ προανήγγειλε την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που προβλεπει τη λειτουργία των εταιρειών δημοσκοπήσεων. 

«Στο δημοψήφισμα υπήρξαν τερατώδεις αποκλίσεις και μόνο μερικώς μπορούν να δικαιολογηθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια και περισσότερο από μεροληψία. Και μετά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η έρευνα που έδειχνε ότι θα πληττόταν μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλου τύπου ελατήρια κι όχι καθαρά επιστημονικά», τόνισε ο Νικος Παππας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστοπουλου. 

Όπως υποστήριξε ο Νικος Παππας, οι δημοσκόποι να σταματήσουν να προσπαθούν να ασκούν πολιτική και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να σταματήσουν να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους αλλότρια συμφέροντα μέσω των δημοσκοπήσεων. 

Ο υπουργός Επικράτειας σημείωσε ότι στο ΕΣΡ ανήκει ο έλεγχος των εταιρειών δημοσκοπήσεων, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για την απόφαση της να μην συναινέσει στην ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, μια απόφαση που έχει συνέπειες στην λειτουργία των εταιρειών μετρήσεων της κοινής γνώμης. 

Ο Νικος Παππας ανέφερε ότι η κυβέρνηση   αναμένει τις προτάσεις από τον Σύλλογο Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξουν αλλαγές στο θέμα εποπτείας των εταιρειών δημοσκοπήσεων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:39