search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:41
MENU CLOSE

Τα ακριβότερα κοσμήματα στον κόσμο (Photos)

18.03.2016 12:31
Το νέο αγαπημένο -και πανάκριβο- κόσμημα των διασήμων έχει μία ιδιαιτερότητα (Photo | Video) - Media

Αν ισχύει πως τα διαμάντια «είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας», τότε κάποιες «φιλίες» στοιχίζουν πολύ ακριβά.

Αν ισχύει πως τα διαμάντια «είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας», τότε κάποιες «φιλίες» στοιχίζουν πολύ ακριβά. Πολύτιμα πετράδια, σπάνια σχήματα και χρώματα, δεμένα περίτεχνα με χρυσό δημιουργούν μοναδικα κομψοτεχνήματα που στολίζουν το γυναικείο σώμα. Βραχιόλια, περιδέραια, δαχτυλίδια και κολιέ αναδεικνύουν την ομορφιά τους και απαιτούν μια περιουσία για να αποκτηθούν. Ορισμένα από τα ακριβότερα κοσμήματα που κυκλοφορούν στον πλανήτη ακολουθούν στις φωτογραφίες.

Το διαμάντι της Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Το 1968 ο Richard Burton έκανε δώρο το συγκεκριμένο διαμαντένιο δαχτυλίδι 33,1 καρατίων στη διάσημη ηθοποιό. Το 2011 πωλήθηκε για 8,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.

Το μονόπετρο της πριγκίπισσας Νταϊάνας

Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι που η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε επιλέξει για τον αρραβώνα της είναι στολισμένο με ένα ζαφείρι που περιτριγυρίζεται από διαμάντια. Πλέον κοσμεί το χέρι της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Το μπλε διαμαντένιο δαχτυλίδι της Bulgari

Το διπλό διαμαντένιο δαχτυλίδι της γνωστής εταιρίας  πουλήθηκε για  15,7 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Christies τον Οκτώβριο του 2010 στη Νέα Υόρκη.

Το ακριβότερο κολιέ στον κόσμο

Το ακριβότερο κολιέ στον κόσμο σύμφωνα με το βιβλίο Guinness. Το -637 καρατίων- “Mouawad L’Incomparable” αποτελείται από 103 διαμάντια διαφορετικών μεγεθών και κοστολογείται στα 55 εκατομμύρια δολάρια.

Το διαμάντι του ωκεανού

Πρόκειται για απομίμηση του μενταγιόν που φορούσε η Kate Winslet στον Τιτανικό. Το κόσμημα από μπλε διαμάντι 15 καρατίων σε σχήμα καρδιάς κατασκευάστηκε από την γνωστή εταιρία Harry Winston και στόλισε τον λαιμό της ηθοποιού Gloria Stuart στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1998.

Το διαμάντι του εμίρη του Κατάρ

Το εντυπωσιακό αυτό μπλε διαμάντι είναι γνωστό για την καθαρότητα του. Ο πρώην ιδιοκτήτης του, Laurence Graff πούλησε το δαχτυλίδι στον εμίρη του Κατάρ έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων  το 2011.

Το μαργαριταρένιο κολιέ του 16ου αιώνα

Πρόκειται για ένα μαργαριταρένιο κολιέ του 16ου αιώνα που πέρασε από πολλά βασιλικά χέρια. Μεταξύ αυτών ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ο Β’ και η Μαρία Α’ της Αγγλίας. Στη σύγχρονη ιστορία του, μία από τις διασημότερες κατόχους του ήταν η Elizabeth Taylor, ενώ το 2011 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 11,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το διαμάντι του Ταζ Μαχάλ

Φαίνεται πως η αγάπη της Elizabeth Taylor κόστιζε πολύ ακριβά στον Richard Burton.Το διάσημο διαμαντένιο κολιέ της φωτογραφίας χρονολογείται γύρω στο 1627 και ήταν το δώρο του για τα 40ά γενέθλια της ηθοποιού. Σύμφωνα με τον θρύλο ήταν το δώρο του Μογγόλου αυτοκράτορα Shah Jahangir προς τον γιο του, ο οποίος με τη σειρά του το έδωσε στη γυναίκα του, Mumtaz Mahal. Η τιμή του έφτασε τα 8,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία το 2011.

Το δάκρυ του ήλιου

Βρέθηκε το 2010 και είναι το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού. Ταυτόχρονα είναι και το ακριβότερο καθώς πωλήθηκε έναντι 10,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στην Ελβετία.

Πολύτιμη τιάρα

Αυτή η εντυπωσιακή τιάρα πιστεύεται πως ανήκε στην πρικίπισσα Katharina Henckel von Donnersmarck. Είναι στολισμένη με διαμάντια και σμαράγδια και έφτασε την τιμή των 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στην Ελβετία το 2011.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:39