search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:54
MENU CLOSE

Λιβύη: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων στην Τρίπολη

19.03.2016 10:44
Ήττα-κόλαφος για τον Χαφτάρ: Τούρκοι μισθοφόροι καταλαμβάνουν αεροπορική βάση στη Λιβύη (Video) - Media

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην Τρίπολη της Λιβύης, μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ένοπλων ομάδων, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

 

 

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στην Τρίπολη της Λιβύης, μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ένοπλων ομάδων, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ξεκάθαροι οι λόγοι που πυροοδότησαν τις συγκρούσεις μεταξύ των περιοχών Ζαουιγιάτ Ανταχμανί και Μπαμπ Αζιζίγια ή ποιες ένοπλες ομάδες συγκρούστηκαν, καθώς αρκετές αμφιλεγόμενες ένοπλες ομάδες προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη ή εκτελούν “αστυνομικά καθήκοντα” σε διαφορετικές περιοχές. Πολλές φορές οι συγκρούσεις ξεσπούν για τον έλεγχο μιας περιοχής ή από προσωπικές διαμάχες.

Η Τρίπολη βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας ένοπλης συμμαχίας με την ονομασία “Η Αυγή της Λιβύης,” από το 2014, οπότε οι δυνάμεις της έδιωξαν τις αντίπαλες ένοπλες ομάδες έξω από την πόλη. Η συμμαχία αυτή, προχώρησε στη συγκρότηση της δικής της κυβέρνησης, ανακτώντας και τον έλεγχο του κοινοβουλίου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:46